Промишленият гигант Алкомет АД с престижно признание

СЪБИТИЯПромишленият гигант Алкомет АД с престижно признание

 

Фирмата е финалист за Balkan Business Awards 2022

Най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти – Алкомет АД е , който има завидна над 40-годишна история, е финалист за престижните Балкански бизнес награди 2022, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Златните статуетки ще бъдат връчени на 25.03.2022 г.

Промишленият гигант е изграден на площ от 370 000 кв.м. в Шумен, където се извършва целият цикъл на производство – от леене на заготовки и рулони до студено валцоване, пресоване и механична обработка на профили. Компанията предлага широка гама от алуминиеви полуфабрикати – домакинско, обмазано, техническо и опаковъчно фолио, финсток, алуминиеви листи и ленти, стандартни и профили по чертеж на клиента.

През последните 20 години Алкомет инвестира над 155 млн. евро в модернизиране на оборудването и устойчиви производствени процеси, фокусирайки се върху намаляването на въглеродните емисии и подобряване нивата на рециклиране. Най-мащабната инвестиционна програма до момента приключи през 2020 г., благодарение на която компанията увеличи производствените си капацитети в двата основни цеха. В пресов цех се внедри 25 MN HybrEx® преса, а във валцов цех заработи ново поколение студено валцов стан 6-high-cold-rolling mill.

В началото на 2021 г. бе успешно въведен в експлоатация и нов цех за механична обработка на профили. Инвестицията е на стойност 13,5 мил. лв. , като новото оборудване позволява на компанията да произвежда алуминиеви компоненти, които се влагат в електрическите автомобили.

Алкомет има силно присъствие на европейския и американския пазар, обслужвайки сектори като строителство и архитектура, автомобилостроене, транспорт, производство на опаковки, дистрибуция, производство на енергия от възобновяеми източници и други сектори.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с партньорството на Посолството на Република Косово в България, Посолството на Република България в Прищина, Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турска Търговско-индустриална Камара, Македонско-Българска Стопанска Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания, Гръцко-руската търговска камара и други.

Материалът Промишленият гигант Алкомет АД с престижно признание е от НОВИНИ.

- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...