BALKAN BUSINESS AWARDS 2022

СЪБИТИЯBALKAN BUSINESS AWARDS 2022

Македонска рафинерия № 1 е финалист за BALKAN BUSINESS AWARDS 2022

АЛ-МАКС ДОО има над 2500 търговски партньори в Северна Македония и в чужбина

Македонският лидер в производството на рафинирано олио – АЛ-МАКС Струмица, е финалист за престижните Балкански бизнес награди 2022, съобщават организаторите от агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.

Престижните награди ще бъдат връчени на 25.03.2022 г. от 20 ч. в луксозния 5-звезден хотел ЕМЕРАЛД, в столицата на република Косово – Прищина.

Рафинерия „АЛ-МАКС“, която работи с капацитет 90 – 100 тона за 24 часа на висококачествено рафинирано слънчогледово масло, е създадена в края на 1998 г. на площ от 10 000 м2. Вече над 25 години тя продава продуктите си в цяла Северна Македония и в чужбина.

Рафинерията е изградена по най-съвременна технология, в нея са монтирани в непрекъснат процес уреди и машини на реномирани производители „ALFA LAVAL“ от Швеция и „CERTING“ от Северна Македония.

В „АЛ-МАКС” – Струмица работят 90 работници, включително висококачествен екип от инженери, техници и технолози, така че прилагането на високи технологии е гаранция за високото качество на слънчогледовото масло „Бисер”, което с право носи епитета „масло №-1 в Република Македония“, произведено в „АЛ-МАКС“ ДОО.

„За нас рафинирането от суровина до висококачествено рафинирано 100% слънчогледово масло означава подобряване на качеството на рафинираното масло, което отговаря на очакванията на потребителите за вкус, аромат, цвят и срок на годност“, категорични са собствениците на една от водещите компании на Балканите.

„АЛ-МАКС“ е единственият производител на висококачествено 100% слънчогледово олио под марката „БИСЕР“, което се опакова в различни размери.
Фирмата има повече от 2500 търговски партньори в Северна Македония и в чужбина – Република Косово, Република Албания, Република България и Република Сърбия.

През последните шест години община Ловеч показва качества, които я характеризират като област с устойчива, балансирана и стабилна бизнес среда. Това става благодарение на съвкупност от много фактори, включително местната власт, които оказват положително въздействие върху бизнеса.

На макроикономическо равнище Ловеч отчита подкрепата на държавата, както и възможността да използва различните европейски програми, чрез които да подобри инфраструктурата в индустриалните райони. Друг фактор е строежът на АМ „Хемус“ – още преди да достигне до района на Ловеч, вече се отчита от инвеститорите като важен фактор. Ценно е и наличието на качествена образователна, медицинска и социална мрежа, както и редица процедурни улеснения за инвеститорите.
Заводът на германската VOSS Automotive край Ловеч започна производство през юни 2019 година, като доставя автомобилни компоненти на VW и Daimler. Инвестицията в оборудване е над 15 млн. евро. Има подписани поръчки до 2031 г. Компанията работи под наем в помещенията на бившия завод „Литекс“ в село Баховица. В момента работят над 200 души, но в бъдеще ще се увеличат до 1000.

Фирмата ANSA BORIMA влезе в Ловеч през 2019 г., но много бързо разви своето производство. Тя е специализирана в създаване на телекомуникационно оборудване и е доставчик на световни фирми като „Шнайдер Електрик“ и ABB. През 2020 г. регистрира 60% ръст на производството. Там работят 190 души, предстои ново разширение. Фирмата е пример за успешно интензивно развитие, разположена в Ceвepнaтa индycтpиaлнa зoнa на града.

Германският производител на електрически автомобили Next.e.Go обяви инвестиция за 140 млн. евро за нов завод в Ловеч. Ще бъдат разкрити 1000 работни места. Очаква се първата копка да е през април 2022 г. С производството на електрически коли Ловеч се присъединява към идеята за екологична и чиста природа. Стартъпът среща силно местно партньорство в лицето на бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви, ползва се терен на завод „Бaл?aн“. Сътрудничество с Община Ловеч е на изключително високо ниво и работи като „швейцарски часовник”, както каза в интервю арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на „Аутомотив Клъстер България“ и на e.GO Mobile България.

Друг голям бъдещ проект е изграждане на фотоволтаичен парк край село Славяни в местността Кремъка, бивш военен терен. Паркът ще се строи от „Йотов и син“ ООД и е на площ 1142 кв. км, обиколката му е 8,6 км. Освен това бившата казарма в центъра на града ще бъде преустроена в модерен градски парк.

Тези резултати са плод на една целенасочена, открита общинска политика за привличане на инвестиции. Политика, която изгражда, поддържа и развива трайно и успешно пазарното присъствие на фирмите.

Най-мащабният бизнес форум на Балканите се организира с партньорството на Посолството на Република Косово в България, Посолството на Република България в Прищина, Търговско-Промишлена Камара на Косово, Министерство на Индустрията и Търговията на Косово, Българска Търговско Промишлена Палата, Българо-Турска Търговско-индустриална Камара, Македонско-Българска Стопанска Камара, Българо-Македонска Търговска Камара, Бизнес Магазин Албания, Гръцко-руската търговска камара и други.

Материалът BALKAN BUSINESS AWARDS 2022 е от НОВИНИ.

- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...