ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: МИСИЯ – отгледай орхидея от бебе до възрастно растение

- реклама -spot_img

За всички, които харесват и обичат тези невероятно красиви и екзотични цветя, орхидеите предлагам едно сериозно предизвикателство – сам да отгледаш и да доведеш до цъфтеж любимото цвете от бебе.

Бебе орхидеи не се намират лесно в България. Но може да бъдат закупени от чужди сайтове. Тогава рискът, обаче е че не всички бебе орхидеи могат да  оцелеят. Това се случва по различни причини – заразени, неправилно съхранение от доставчиците, боледуване, неоцеляване при пресаждането, неуспешно климатизиране и много други. Това е моя горчив опит. Но все пак успях да съхраня и отгледам до стабилно укрепване няколко вида бебе орхидеи, които не се намират в България.  Ценното за тях е, че са ВИДОВИ, а не хибриди. Ценителите ще ме разберат за какво говоря, а начинаещите в това красиво и скъпо хоби може да проучат повече в интернет.

И така..
Видови орхидеи търсят своя нов дом. Цветята са на 6-7 месеца и до сега са отглеждани в мъх сфагнум. В рамките на следващия месец предстои новият им собственик да ги посади в чисти дребни кори или серамис. Грижите за тях оттук нататък са както за възрастно растение. До времето им на цъфтеж остават година-две.

И точно тук е предизвикателството, сам с обгижване и любов да доведеш любимата орхидея до цъфтеж, а не да я вземеш наготово цъфнала от магазина.
Бебе орхидеите са видови, а не хибриди. Т.е. това са видове, които се срещат в природата, такива, които растат свободно в джунглите, а не са изкуствено създадени в лаборатории.
Първоначално са отгледани в оранжерия в Германия и преди 6-7 месеца изглеждаха така.
Бейби орхидея

С много грижи и внимание успях да ги опазя зимата и сега, вече са поотраснали.

А вие, можете да ги отгледате и доведете до цъфтеж, за да изглеждат така.

 Laelia purpurata

оххидеи
 Phalenopsis Hymen

орхидея
Lycaste

орхидея
Angreacum sesquipedale

орхидея

И така, само за 15-20 лв. може да се впуснете в приключението да отгледате сам видова орхидея! При закупуването на повече от една орхидея – отстъпка в цената.

За повече информация Boyan Hristov

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА