Как да почистим дъската за рязане вкъщи

- реклама -spot_img

Във всяко едно домакинство присъства поне една дъска за рязане, която домакинята използва многократно и ежедневно. Върху тази повърхност се режат всякакви видове зеленчуци, плодове, меса, сирена и какво ли не още. Може да я наречем като един от най-практичните домакински пособия, без които кухненското помещение би изглеждало далеч по-скучно и нефункционално.

Разбира се, може би и сами се досещате, че честата употреба води след себе си едно неприятно перманентно зацапване, състоящо се най-вече в оцветяването на дървената повърхност. Ако сте педантични хора, на които им е трудно да се примирят с това, то съветът ни е да прочетете текста по-долу, който ще ви даде ценни съвети за това как да накарате любимата си дъска да се превърне в чисто нова повърхност.

Практично и евтино решение за почистване

Едва ли някога сте предполагали, че един от най-здравословните и полезни плодове биха могли да ви бъдат почистващо средство на кухненската дъска. За тези от вас, които все още не са се досетили, става въпрос за лимона и неговото безспорно действие. Разбира се, за да се превърне той в оръжие е необходимо към тази съставка да добавите още две основни, а именно сол и кокосово масло, с което хората обожават да приготвят вкусни и здравословни сладкиши.

Сега ще ви представим стъпка по стъпка как точно да подходите при почистване на дома и конкретно на дъската за рязане с тези несинтетични продукти.

Първото и най-важно е да подготвите пред себе си необходимите материали, които ще използвате при осъществяването на процедурата. Изберете средно голям лимон, снабдете се с няколко лъжици сол, без значение каква е тя, както и познатото на всяка домакиня кокосово олио.

Ще ви издадем една малка тайна, за да не се чудите през цялото време, защо олиото не влиза в употреба. Неговата роля е изцяло полираща. То има за цел да придаде блясък на почистената вече дървена повърхност. В случай, че нямате под ръка кокосово, то бихте могли да го замените със слънчогледово.

Втората стъпка е да поръсите солта върху дървената повърхност. След което започвате да втривате лимона от към плодовата страна, а не тази на кората, използвайки плавни и въртеливи движения.

След като сте сигурни, че дървената повърхност е почистена перфектно, то следва да отстраните остатъците от сол и лимон и да полирате с няколко капки растителна течност. Гарантираме ви, че крайният резултат ще надхвърли и най-смелите ви очаквания дори.

След като приключите с цялата процедура, можете да оставите дъската да изсъхне за няколко минути или час, в зависимост от температурата в помещението. Така няма да се притеснявате, че храната ви ще попадне върху замърсена повърхност. Ако искате този домакински помощник да изглежда безупречно чист, то веднъж в месеца бихте могли да отделяте 15 минути, които да инвестирате в неговото почистване.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА