Как да почистим дъската за рязане вкъщи

Във всяко едно домакинство присъства поне една дъска за рязане, която домакинята използва многократно и ежедневно. Върху тази повърхност се режат всякакви видове зеленчуци, плодове, меса, сирена и какво ли не още. Може да я наречем като един от най-практичните домакински пособия, без които кухненското помещение би изглеждало далеч по-скучно и нефункционално.

Разбира се, може би и сами се досещате, че честата употреба води след себе си едно неприятно перманентно зацапване, състоящо се най-вече в оцветяването на дървената повърхност. Ако сте педантични хора, на които им е трудно да се примирят с това, то съветът ни е да прочетете текста по-долу, който ще ви даде ценни съвети за това как да накарате любимата си дъска да се превърне в чисто нова повърхност.

Практично и евтино решение за почистване

Едва ли някога сте предполагали, че един от най-здравословните и полезни плодове биха могли да ви бъдат почистващо средство на кухненската дъска. За тези от вас, които все още не са се досетили, става въпрос за лимона и неговото безспорно действие. Разбира се, за да се превърне той в оръжие е необходимо към тази съставка да добавите още две основни, а именно сол и кокосово масло, с което хората обожават да приготвят вкусни и здравословни сладкиши.

Сега ще ви представим стъпка по стъпка как точно да подходите при почистване на дома и конкретно на дъската за рязане с тези несинтетични продукти.

Първото и най-важно е да подготвите пред себе си необходимите материали, които ще използвате при осъществяването на процедурата. Изберете средно голям лимон, снабдете се с няколко лъжици сол, без значение каква е тя, както и познатото на всяка домакиня кокосово олио.

Ще ви издадем една малка тайна, за да не се чудите през цялото време, защо олиото не влиза в употреба. Неговата роля е изцяло полираща. То има за цел да придаде блясък на почистената вече дървена повърхност. В случай, че нямате под ръка кокосово, то бихте могли да го замените със слънчогледово.

Втората стъпка е да поръсите солта върху дървената повърхност. След което започвате да втривате лимона от към плодовата страна, а не тази на кората, използвайки плавни и въртеливи движения.

След като сте сигурни, че дървената повърхност е почистена перфектно, то следва да отстраните остатъците от сол и лимон и да полирате с няколко капки растителна течност. Гарантираме ви, че крайният резултат ще надхвърли и най-смелите ви очаквания дори.

След като приключите с цялата процедура, можете да оставите дъската да изсъхне за няколко минути или час, в зависимост от температурата в помещението. Така няма да се притеснявате, че храната ви ще попадне върху замърсена повърхност. Ако искате този домакински помощник да изглежда безупречно чист, то веднъж в месеца бихте могли да отделяте 15 минути, които да инвестирате в неговото почистване.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search