Кухненската мивка – как да я отпушим

- реклама -spot_img

Кой не се е сблъсквал с ядове, причинени от кухненската мивка? Кой не се е опитвал всячески да отпуши канала и да осигури на водата възможност да се оттече, но без успех. За съжаление, всичко това се случва постоянно и трябва да знаем как да се справим сами при отпушване на мивка. Обикновено това са по-дребни проблеми, които повечето хора се стремят да решат сами, но за съжаление, това не винаги е толкова лесно колкото звучи.

 

При запушвания от мазнина или сапун

Една от най-честите причини за запушване на мивката, това е втвърден сапун или мазнина, които постепенно са се наслагали по тръбите. Това обикновено се случва през зимните месеци, защото тогава както сапунът, така и мазнината, са склонни да преминават в твърдо състояние за много кратко време.

Обикновено при този тип запушване хората чувстват известна безпомощност, защото традиционните средства не помагат. Има обаче начини да се справите с лекота и без много усилие. Единственото от което се нуждаете е малко вряла вода. Кипнете малко вода в една кана, след което бавно я сипете в канала.

Повторете процедурата няколко пъти и ще видите, че скоро от запушването няма да остане и следа. След всяко сипване на вряла вода проводимостта ще става все по-голяма, докато най-накрая проблемът ще изчезне.

 

При засядане на хранителни отпадъци

Един от най-лесните начини за отпушване на мивка, която е задръстена от хранителни отпадъци е да се се опитате да направите върху канала вакуум с дланта си или да използвате гумена вакуумна помпа. Това ще помогне да се задвижат хранителните отпадъци, които са провокирали задръстването.

Ако положението е толкова критично, че това не помага, тогава можете да се опитате да развиете сифона под мивката. Имайте предвид, че това най-вероятно ще провокира изтичане на вода и мръсотия, така че е добре да сте подготвени с един леген, в който да отиде всичко това. Обикновено тази процедура може да реши и най-сериозните запушвания.

И все пак ако положението е зле

Има ситуации, в които човек се оказва безпомощен и не може да реши проблема по никакъв начин. Тогава е препоръчително да се обадите на майстор по ВиК услугите, който да инспектира проблема. Понякога се налага човекът да използва по-сложни уреди и техника, с които вие не разполагате у дома, тъй като проблемът е на недостъпни места.

С повече късмет всичко ще се размине леко, макар че в една много рядка част от случаите при отпушване на кухненска мивка е необходимо да се направи някой по-сериозен ремонт.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА