Борба с акне

Тъй като акнето е много голям проблем, на пазара има огромен брой продукти за борба с него. Много от тези продукти са ефективни, но други са чиста измама. Веднъж избрали продукт вие очаквате незабавна промяна, което е нереалистично. При най-ефективната професионална козметика трябва да изчакате около седмица за да видите първите резултати.

Повечето продукти, които се рекламират като бързо действащи може да покажат това свое „мигновено действие“ едва след 3 месеца. Не се заблуждавайте от рекламите, които ви казват че след използването на продукта още на следващата сутрин ще се събудите с гладко лице, а акнето все едно не е било там никога. Акнето е сериозна форма на кожно възпаление, затова трябва време за да може лицето ви да получи възможност да се възстанови от него.

В повечето случаи един продукт против акне не е достатъчен за да се получи желаният ефект. Трябва да си изградите навик за ежедневна грижа за проблемната кожа с използването на комбинация от продукти.

Ключът към нормализиране действието на порите е те да не бъдат запушвани, а бактериите причиняващи акнето да бъдат унищожени. Използвайте козметика за лице, която не причинява алергии (нямате нужда от допълнително възпаление) и нормализира хормоналният баланс на кожата.

Един от най-радикалните продукти използвани в лечението на акне е ексфолиращият скраб. Той премахва тънък слой от заразената кожа заедно с мъртвите клетки, което помага за отпушването на порите. Ексфолирайте кожата си по 2 или 3 пъти в седмицата. Много важна стъпка, която трябва да направите след ексфолирането е овлажняването на кожата, с което се цели запазването на водния баланс.

Много добър продукт за борба с акнето е маската за дълбоко почистване на порите. Тя замества парната баня на лицето и не съдържа абразивни частици. Много успешно отпушва порите и отстранява причините за акнето (П – акне бактериите).

При някой тийнеджъри освен по лицето, акне се появява и по тялото, най-вече по гърба. Това е присъщо на момчетата, но не е изключено да се появи и при момичетата. Затова е добре да използвате и козметика за тяло за борба с акнето.

Не бива да спирате процедурите веднага щом усетите подобрение на състоянието си. Борбата с акнето трябва да се превърне в навик, както казах по-рано, за да сте сигурни че ще имате красива кожа, без недостатъци.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search