Борба с акне

- реклама -spot_img

Тъй като акнето е много голям проблем, на пазара има огромен брой продукти за борба с него. Много от тези продукти са ефективни, но други са чиста измама. Веднъж избрали продукт вие очаквате незабавна промяна, което е нереалистично. При най-ефективната професионална козметика трябва да изчакате около седмица за да видите първите резултати.

Повечето продукти, които се рекламират като бързо действащи може да покажат това свое „мигновено действие“ едва след 3 месеца. Не се заблуждавайте от рекламите, които ви казват че след използването на продукта още на следващата сутрин ще се събудите с гладко лице, а акнето все едно не е било там никога. Акнето е сериозна форма на кожно възпаление, затова трябва време за да може лицето ви да получи възможност да се възстанови от него.

В повечето случаи един продукт против акне не е достатъчен за да се получи желаният ефект. Трябва да си изградите навик за ежедневна грижа за проблемната кожа с използването на комбинация от продукти.

Ключът към нормализиране действието на порите е те да не бъдат запушвани, а бактериите причиняващи акнето да бъдат унищожени. Използвайте козметика за лице, която не причинява алергии (нямате нужда от допълнително възпаление) и нормализира хормоналният баланс на кожата.

Един от най-радикалните продукти използвани в лечението на акне е ексфолиращият скраб. Той премахва тънък слой от заразената кожа заедно с мъртвите клетки, което помага за отпушването на порите. Ексфолирайте кожата си по 2 или 3 пъти в седмицата. Много важна стъпка, която трябва да направите след ексфолирането е овлажняването на кожата, с което се цели запазването на водния баланс.

Много добър продукт за борба с акнето е маската за дълбоко почистване на порите. Тя замества парната баня на лицето и не съдържа абразивни частици. Много успешно отпушва порите и отстранява причините за акнето (П – акне бактериите).

При някой тийнеджъри освен по лицето, акне се появява и по тялото, най-вече по гърба. Това е присъщо на момчетата, но не е изключено да се появи и при момичетата. Затова е добре да използвате и козметика за тяло за борба с акнето.

Не бива да спирате процедурите веднага щом усетите подобрение на състоянието си. Борбата с акнето трябва да се превърне в навик, както казах по-рано, за да сте сигурни че ще имате красива кожа, без недостатъци.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА