Носите ли кръстче?

МИСТИЧНИНосите ли кръстче?

Знаете ли какво означава да носите или подарите бижу с кръстче?

Кръста символизира обединението на четирите стихии в човека или четирите функции на съзнанието: усещане, мислене, чувстване, интуиция. Те може да действат в хармония, но може и в хаос. Затова са наречени стихии.

Ето защо се счита, че носенето на бижу с кръстче носи късмет и благоденствие и е най-могъщият талисман за християните за предпазване от злото и за осъзнаване на правилният път във всяка ситуация.

Кръстчето, става ясно, според видни български етнолози и по-специално от проучванията на доктор на философските науки Лилия Ставрева, е символ на живота, плодородието, единството на духа и материята.
Кръстът е символ на надеждата и победата. Кръстът е символ на вяра и спасение.

Ако искате да сте в хармония със себе си, да сте спокойни и уверени – носете кръстче.

ПОВЕРИЯ ЗА КРЪСТ

Има поверие, че не бива да се носи чужд кръст или намерен на пътя, тъй като приемате греховете на собственика му. Това може да доведе и до беди и болести.

Друго поверие гласи, че ако носите кръстче и то започне да потъмнява, то някой около вас ви оказва негативно влияние.

Има и поверие, че ако носите кръстче на верижка и тя се скъса, то някой се опитва да ви направи магия. А загубата на кръстче носи неприятности и проблеми.
Разбира се това са поверия, в които не е нужно да вярвате. Защото, ако един намерен или чужд кръст, може да предаде болести и грехове, то защо да не може да предаде късмет, здраве и успех. Нали е амулет за защита?!
Но това в какво вярвате или не, зависи от вътрешното ви усещане. Ако усещате, че не е добре да носите чуждо бижу с кръстче, то не го правете.

ВАЖНО
Ако изработвате мартеници и бижута с кръст, ако искате да подарите бижу с кръст, било то колие с кръстче, пръстен с кръст, гривна с кръст… то знайте, че е добре такова бижу, за да има силата на талисман и амулет да бъде осветено в църква или поне наречено да носи здраве, защита, благоденствие, хармония, плодородие и светлина.

Да подарите бижу с кръстче е силен израз на доброто ви отношение към човека за когото сте го купили. С това показвате обичта и уважението си и колко много искате той/тя да има защита от лошото и постоянен късмет, вяра, сила и успехи.
Разбира се, ако купите бижу с кръстче за себе си, то може да сте сигурни, че силата му ще е също толкова голяма, особено ако го осветите в църква.

- реклама -spot_img

Как да се радваме на живота

Всички искаме да сме щастливи през живота си, но всекидневните грижи, непрестанното бързане, а...

Край на бъркотията: подредете, разместете, изхвърлете

Претрупаните помещения влияят на емоционалното и здравословното състояние на обитателите им. Лаура Серано, специалист по...

Лесни съвети как да подобрите живота си (обновена)

Лесни съвети за по-добър живот – Купа с плодове във вашата кухня или дневна ще...

50 СПОСОБА ДА ЗАДЕЙСТВАТЕ ПОЗИТИВНАТА ПСИХОЛОГИЯ И ЗАКОНА ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО

http://suxxessology.com/ Д-р Ларина Кейз /Larina  Kase Често в ума ни идва страхотна идея, но ние някак...