Носите ли кръстче?

Знаете ли какво означава да носите или подарите бижу с кръстче?

Кръста символизира обединението на четирите стихии в човека или четирите функции на съзнанието: усещане, мислене, чувстване, интуиция. Те може да действат в хармония, но може и в хаос. Затова са наречени стихии.

Ето защо се счита, че носенето на бижу с кръстче носи късмет и благоденствие и е най-могъщият талисман за християните за предпазване от злото и за осъзнаване на правилният път във всяка ситуация.

Кръстчето, става ясно, според видни български етнолози и по-специално от проучванията на доктор на философските науки Лилия Ставрева, е символ на живота, плодородието, единството на духа и материята.
Кръстът е символ на надеждата и победата. Кръстът е символ на вяра и спасение.

Ако искате да сте в хармония със себе си, да сте спокойни и уверени – носете кръстче.

ПОВЕРИЯ ЗА КРЪСТ

Има поверие, че не бива да се носи чужд кръст или намерен на пътя, тъй като приемате греховете на собственика му. Това може да доведе и до беди и болести.

Друго поверие гласи, че ако носите кръстче и то започне да потъмнява, то някой около вас ви оказва негативно влияние.

Има и поверие, че ако носите кръстче на верижка и тя се скъса, то някой се опитва да ви направи магия. А загубата на кръстче носи неприятности и проблеми.
Разбира се това са поверия, в които не е нужно да вярвате. Защото, ако един намерен или чужд кръст, може да предаде болести и грехове, то защо да не може да предаде късмет, здраве и успех. Нали е амулет за защита?!
Но това в какво вярвате или не, зависи от вътрешното ви усещане. Ако усещате, че не е добре да носите чуждо бижу с кръстче, то не го правете.

ВАЖНО
Ако изработвате мартеници и бижута с кръст, ако искате да подарите бижу с кръст, било то колие с кръстче, пръстен с кръст, гривна с кръст… то знайте, че е добре такова бижу, за да има силата на талисман и амулет да бъде осветено в църква или поне наречено да носи здраве, защита, благоденствие, хармония, плодородие и светлина.

Да подарите бижу с кръстче е силен израз на доброто ви отношение към човека за когото сте го купили. С това показвате обичта и уважението си и колко много искате той/тя да има защита от лошото и постоянен късмет, вяра, сила и успехи.
Разбира се, ако купите бижу с кръстче за себе си, то може да сте сигурни, че силата му ще е също толкова голяма, особено ако го осветите в църква.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search