Нежни чаршафи за комфорт на тялото и душата

В днешно време истинските памучни чаршафи се превърнаха в дефицитна стока. Отвсякъде ни заливат спално бельо от китайски тъкани, в които няма и грам естествен материал. Въпреки това, те усилено се предлагат като памучни и успешно заблуждават хората, които разбират грешката си едва след като ги пуснат в пералнята. Синтетичните чаршафи са много красиви, ефектни и впечатляващи. Те обаче имат един основен недостатък – не попиват влагата.

От онлайн магазин за спално бельо препоръчват естествените чаршафи не само заради добрата им хигроскопичност. В легло, постлано със синтетично спално бельо се образува много статично електричество. На всеки се е случвало да вижда как материите пускат едва забележими искри през нощта – това се получава от статичното електричество в тъканите. Това незначително на пръв поглед свойство на синтетиката може сериозно да навреди на съня. Много родители се чудят, защото децата им спят неспокойно, без да подозират, че вината е в изкуствените чаршафи.

Естественият памук, най-традиционният материал за изработка на чаршафи има множество полезни за тялото свойства. За повече комфорт, материите се изработват от смесени материали. Така чаршафи, в които има памук и синтетика могат да бъдат достатъчно хигроскопични, за да попиват влагата, а в същото време да държат хладно през лятото, заради синтетиката. В легло с чашафи от фини, благородни тъкани човек спи спокойно, без нищо да нарушава комфорта му.

Понякога на хората им се налага да спят в чужди легла – в хотели или ако са на гости. В такива ситуации често сънят им убягва – заради неудобна възглавница, твърд матрак или скърцащо легло, а много често и заради неподходящи чаршафи. В хотелите обикновено ползват синтетично спално бельо, защото се поддържа по-лесно. То обаче не допринася много за удобството през нощта. Всяка къща има по един или няколко спални комплекти, предназначени за гости. Те са красиви, ефектни и представителни, но не винаги са от естествена материя. Други са естествени, но платът е “фру фру” – не всеки може да спи на грапава материя, или имат бродерии по калъфките на възглавниците, които попадат върху лицето. Затова когато посрещаме гости е най-добре да постелим леглата им с чаршафи от естествена материя и най-добре от тези, които ползваме за себе си.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search