Нежни чаршафи за комфорт на тялото и душата

- реклама -spot_img

В днешно време истинските памучни чаршафи се превърнаха в дефицитна стока. Отвсякъде ни заливат спално бельо от китайски тъкани, в които няма и грам естествен материал. Въпреки това, те усилено се предлагат като памучни и успешно заблуждават хората, които разбират грешката си едва след като ги пуснат в пералнята. Синтетичните чаршафи са много красиви, ефектни и впечатляващи. Те обаче имат един основен недостатък – не попиват влагата.

От онлайн магазин за спално бельо препоръчват естествените чаршафи не само заради добрата им хигроскопичност. В легло, постлано със синтетично спално бельо се образува много статично електричество. На всеки се е случвало да вижда как материите пускат едва забележими искри през нощта – това се получава от статичното електричество в тъканите. Това незначително на пръв поглед свойство на синтетиката може сериозно да навреди на съня. Много родители се чудят, защото децата им спят неспокойно, без да подозират, че вината е в изкуствените чаршафи.

Естественият памук, най-традиционният материал за изработка на чаршафи има множество полезни за тялото свойства. За повече комфорт, материите се изработват от смесени материали. Така чаршафи, в които има памук и синтетика могат да бъдат достатъчно хигроскопични, за да попиват влагата, а в същото време да държат хладно през лятото, заради синтетиката. В легло с чашафи от фини, благородни тъкани човек спи спокойно, без нищо да нарушава комфорта му.

Понякога на хората им се налага да спят в чужди легла – в хотели или ако са на гости. В такива ситуации често сънят им убягва – заради неудобна възглавница, твърд матрак или скърцащо легло, а много често и заради неподходящи чаршафи. В хотелите обикновено ползват синтетично спално бельо, защото се поддържа по-лесно. То обаче не допринася много за удобството през нощта. Всяка къща има по един или няколко спални комплекти, предназначени за гости. Те са красиви, ефектни и представителни, но не винаги са от естествена материя. Други са естествени, но платът е “фру фру” – не всеки може да спи на грапава материя, или имат бродерии по калъфките на възглавниците, които попадат върху лицето. Затова когато посрещаме гости е най-добре да постелим леглата им с чаршафи от естествена материя и най-добре от тези, които ползваме за себе си.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА