Какво не знаете за хлебарките във вашия дом

- реклама -spot_img

Сигурно не знаете, но ако видите една хлебарка около вас, то вероятно тя води още стотици след себе си. Проблемът с пълзящите натрапници в апартаментите датира от много години насам и става все по-сериозен. Кафявите и черните вредители намират достатъчно поводи да се настанят в дома ви, понеже той им предоставя достатъчно топлина, храна и вода.

Някои твърдят, че хлебарките се настаняват само в жилища с нарушена хигиена, но това далеч не е вярно. Тези вредители могат да се пренесат лесно с обувки, дрехи, багаж и особено кашони, тъй като обичат да се хранят с целулоза. Ето защо, дори да спазвате безупречна чистота отново можете да станете жертва на противните инсекти носещи зарази и болести.

Хлебарката е нощно насекомо и излиза на лов едва, когато загасите лампите вечер. Ако все пак видите тази твар и през деня, то вероятно популацията се е увеличила и неканените гости са излезли да търсят храна. Това е още един сигнал за вас, който не бива да пропускате. Гледайте да започнете борбата с насекомите възможно най-рано, защото те ще превземат целия дом.

Малките коварни насекоми обичат и електроуредите. Те се срещат в компютри, електрически контакти, алармени сигнализации и други. Това се дължи на топлината, която излъчва техниката ви. Ако пръскате с препарат е добре да се ориентирате и към тези места в жилището ви. Главната идея при унищожаване на хлебарки е да откриете техните скривалища.

В случай, че не знаете каква отрова да използвате, и не сте се занимавали с подобни неща до сега, оставете работата на професионалистите. Днес много фирми предлагат дезинфекция, дезинсекция и дератизация, така че няма да ви е трудно да откриете специализирана помощ.

Услугите по пръскане против хлебарки включват диагностициране на проблема, откриване на леговищата на насекомите, употреба на химически вещества с доказан ефект, както и още куп методи за справяне със ситуацията. За предпочитане, е да поверите тази работа на опитни хора, отколкото да се мъчите сами срещу упоритите и хитри вредители.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА