Какво не знаете за хлебарките във вашия дом

Сигурно не знаете, но ако видите една хлебарка около вас, то вероятно тя води още стотици след себе си. Проблемът с пълзящите натрапници в апартаментите датира от много години насам и става все по-сериозен. Кафявите и черните вредители намират достатъчно поводи да се настанят в дома ви, понеже той им предоставя достатъчно топлина, храна и вода.

Някои твърдят, че хлебарките се настаняват само в жилища с нарушена хигиена, но това далеч не е вярно. Тези вредители могат да се пренесат лесно с обувки, дрехи, багаж и особено кашони, тъй като обичат да се хранят с целулоза. Ето защо, дори да спазвате безупречна чистота отново можете да станете жертва на противните инсекти носещи зарази и болести.

Хлебарката е нощно насекомо и излиза на лов едва, когато загасите лампите вечер. Ако все пак видите тази твар и през деня, то вероятно популацията се е увеличила и неканените гости са излезли да търсят храна. Това е още един сигнал за вас, който не бива да пропускате. Гледайте да започнете борбата с насекомите възможно най-рано, защото те ще превземат целия дом.

Малките коварни насекоми обичат и електроуредите. Те се срещат в компютри, електрически контакти, алармени сигнализации и други. Това се дължи на топлината, която излъчва техниката ви. Ако пръскате с препарат е добре да се ориентирате и към тези места в жилището ви. Главната идея при унищожаване на хлебарки е да откриете техните скривалища.

В случай, че не знаете каква отрова да използвате, и не сте се занимавали с подобни неща до сега, оставете работата на професионалистите. Днес много фирми предлагат дезинфекция, дезинсекция и дератизация, така че няма да ви е трудно да откриете специализирана помощ.

Услугите по пръскане против хлебарки включват диагностициране на проблема, откриване на леговищата на насекомите, употреба на химически вещества с доказан ефект, както и още куп методи за справяне със ситуацията. За предпочитане, е да поверите тази работа на опитни хора, отколкото да се мъчите сами срещу упоритите и хитри вредители.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search