Най-високият ресторант в света

- реклама -

Бурж Халифа

Какво е усещането да обядваш на 440 м височина

С рекордната си височина – 830 м, “Бурж Халифа” в Дубай е най-високата сграда в света. Там ще откриете и най-високия ресторант в света – At.mosphere, разположен на височина 440 м (на 122-я етаж на сградата).

Ако ви е страх от високото, може би не е особено добра идея да си избирате място до прозорец.

At.mosphere е отворен за закуска, обяд и следобеден чай.
Има и шезлонги за хората, които желаят само да се наслаждават на гледката с питие в ръка, вместо да седнат на маса и да се хранят.

В тази зона може да се насладите на деликатеси като тако с омар или “ATM бургер”, съдържащ японско говеждо, гъши дроб и задушен лук.

Бъдете готови обаче да бръкнете дълбоко в портфейла си; цените са толкова високи, колкото и надморската височина.

Парче чийзкейк ще ви струва 120 дирхама (€30).

Ако желаете шампанско, помислете дали можете да си го позволите: бутилка може да ви излезе до 30 000 дирхама (€7400).

Следобедният чай струва 580 дирхама (€145) на човек, а обяд с фиксирана цена с вино е 17 000 дирхама (€4200) на човек.

Но пък на такова място, нима сте очаквали нещо различно?

Що се отнася до изживяването, ето няколко отзиви от последната година в TripAdvisor, за да придобиете представа какво ви очаква там.

Ресторантът получава средно четири звезди и има общо 1345 отзива.

Даниъл Л. от Сидни, Австралия пише: “Дотук това е най-добрият ресторант, който съм посещавал. Храната и обслужването бяха невероятни. Бяхме там за рождения ден на съпругата ми. Настаниха ни до прозореца, като гледката в началото е малко изнервяща – под нас имаше 122 етажа, но след пет минути се свиква.”

Ето друг положителен отзив: “Трябва да бъда честен: очаквах донякъде клопка за туристи с надути цени, възползваща се безсрамно от местоположението си. Радвам се, че реалността опроверга очакванията ми. Малкото селективно меню бе представено увлекателно от персонала, а храната беше вкусна – мястото и гледката всъщност са само допълнителна екстра,” пише Блу Т от Дубай, ОАЕ.

Не всички отзиви обаче са с положителен уклон.

“По-добре пропуснете, тъй като и храната, и обслужването не струват, а липсва и атмосфера – простете за каламбура; не си заслужава,” пише Хари М. от Глазгоу, Великобритания. “Абсурдни цени,” споделя 46Peter46 от Доха, Катар, “но е задължително да го посетите поне веднъж, заради гледката, макар и не толкова заради вкуса на кухнята.”

Ето един отзив, който изглежда най-резонен – от FreeNomadicSoul от Мумбай, Индия: “Високи цени, но и тръпката е висока.”

 

Източник: https://goodlife.bg

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА