Най-високият ресторант в света

Бурж Халифа

Какво е усещането да обядваш на 440 м височина

С рекордната си височина – 830 м, “Бурж Халифа” в Дубай е най-високата сграда в света. Там ще откриете и най-високия ресторант в света – At.mosphere, разположен на височина 440 м (на 122-я етаж на сградата).

Ако ви е страх от високото, може би не е особено добра идея да си избирате място до прозорец.

At.mosphere е отворен за закуска, обяд и следобеден чай.
Има и шезлонги за хората, които желаят само да се наслаждават на гледката с питие в ръка, вместо да седнат на маса и да се хранят.

В тази зона може да се насладите на деликатеси като тако с омар или “ATM бургер”, съдържащ японско говеждо, гъши дроб и задушен лук.

Бъдете готови обаче да бръкнете дълбоко в портфейла си; цените са толкова високи, колкото и надморската височина.

Парче чийзкейк ще ви струва 120 дирхама (€30).

Ако желаете шампанско, помислете дали можете да си го позволите: бутилка може да ви излезе до 30 000 дирхама (€7400).

Следобедният чай струва 580 дирхама (€145) на човек, а обяд с фиксирана цена с вино е 17 000 дирхама (€4200) на човек.

Но пък на такова място, нима сте очаквали нещо различно?

Що се отнася до изживяването, ето няколко отзиви от последната година в TripAdvisor, за да придобиете представа какво ви очаква там.

Ресторантът получава средно четири звезди и има общо 1345 отзива.

Даниъл Л. от Сидни, Австралия пише: “Дотук това е най-добрият ресторант, който съм посещавал. Храната и обслужването бяха невероятни. Бяхме там за рождения ден на съпругата ми. Настаниха ни до прозореца, като гледката в началото е малко изнервяща – под нас имаше 122 етажа, но след пет минути се свиква.”

Ето друг положителен отзив: “Трябва да бъда честен: очаквах донякъде клопка за туристи с надути цени, възползваща се безсрамно от местоположението си. Радвам се, че реалността опроверга очакванията ми. Малкото селективно меню бе представено увлекателно от персонала, а храната беше вкусна – мястото и гледката всъщност са само допълнителна екстра,” пише Блу Т от Дубай, ОАЕ.

Не всички отзиви обаче са с положителен уклон.

“По-добре пропуснете, тъй като и храната, и обслужването не струват, а липсва и атмосфера – простете за каламбура; не си заслужава,” пише Хари М. от Глазгоу, Великобритания. “Абсурдни цени,” споделя 46Peter46 от Доха, Катар, “но е задължително да го посетите поне веднъж, заради гледката, макар и не толкова заради вкуса на кухнята.”

Ето един отзив, който изглежда най-резонен – от FreeNomadicSoul от Мумбай, Индия: “Високи цени, но и тръпката е висока.”

 

Източник: https://goodlife.bg

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search