Маска за спиране на косопада

ЗДРАВИМаска за спиране на косопада

спиране на косопада

Домашните рецепти си остават най-ефективни при борбата с косопада. Ето и една лично изпитана рецепта, която дава добри резултати не само за спиране на косопада, но и за заздравяване на косъма, подхранване на скалпа и блясък. Ако я прилагате често, поне един път в седмицата, ще забележите и появата на нова коса.

Не се притеснявайте от съставките, които ще прочетете. Лесно се намират, на достъпни цени, изключително ефективни и няма как да ви навредят.

Дозата е за коса до раменете, не много гъста. Съобразете количеството според вашата коса.

Хума – 3 супени лъжици
Оцет – 2 супени лъжици
Разтопена домашна мас – 1 супена лъжица. Не е проблем да сложите повече, даже още по-добре, но после трудно се отмива.
Зехтин – 1 супена лъжица
Тази смес се разбърква и при необходимост се разрежда с топла вода, докато стане кашичка, подходяща за лесно нанасяне на косата. Може да стоите така и 2-3 часа, но не по малко от 30 минути, за да има ефект.

Оттук нататък продължавате с импровизациите според личните предпочитания. Може да добавите жълтък и/или малко кисело мляко.

В тестваната маска, всъщност, запържих в маста и зехтина една шепа нарязани зелени орехчета. Целта е не само подхранване, заради полезните съставки, а и оцветяване на побелетите корени. Това важи само за кестеняви и черни коси. Наситеността на цвета зависи от количеството зелени орехчета. Колкото са по-малко – толкова цветът ще е по-светъл. Добавих и малко вода. Течността се оцвети, стоя на тих огън около 10 минути. С нея после се залива хумата, добавя се оцет. Орехчетата се изхвърлят. Нанасяте маската поне за 2 часа. Слагате найлонова шапка, която се ползва при боядисване, завивате с хавлиена кърпа и ще усетите леко затопляне. Тук е моментът да отделите два часа за приятен сън.

Следващата важна стъпка е отмиването. В интернет ще прочетете доста отзиви за маската – мас, газ и оцет, която е изключително полезна и спира косопада, но оплакванията са основно за отмиването. Основната грешка, която се прави при маски, в които се слага мазнина – мас, зехтин, етерични масла е, че веднага при измиването нанасяте шампоан. Не, не бива. Трябва поне 10 минути да постоите под силно течаща вода, която да отмие възможно най-много от маската. Чак след това нанасяте шампоан и то два поредни пъти.

Другата грешка при прилагането на рецептите с мас е, че една лъжица разтопена мас е по-малко, отколкото една лъжица мас, която сте загребали от буркана. Обърнете внимание и на това. Не слагайте прекалено голямо количество, съобразете се с дължината и гъстотата на косата си.

Друг полезен трик при тази маска е, разтопявайки маста, вместо зелените орехчета да запържите няколко нарязани скилидки чесън. Те ще си пуснат полезните съставки, но така миризмата на чесън след измиване на косата изчезва.

Скилидките чесън може и да се сварят и с тази вода, в която са вряли, да разтворите хумата, да добавите оцет, мас и/или зехтин и живителната маска е готова.

Успех и постоянство! Рецептата е изпитана от личен опит. Косата става като копринена. Много е приятна за докосване.

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...