Любовта, родителите, децата. Учението на Берт Хелингер за семейната душа

На 16 декември големият германски психотерапевт, философ и хуманист Берт Хелингер би навършил 95 години.
По този повод ви каним на поредната ни среща, на която ще получите отговор на много въпроси …, но и ще си зададете много въпроси.
Прозренията на Берт Хелингер, чрез които той промени живота на милиони хора по цял свят, са насочени към начина, по който функционира семейната система.
Оказва се, че в живота си ние се ръководим не само от личните си стремежи и идеи. Направлявани сме и от значими и често несъзнавани сили, които идват от миналото.
Особено проблемите, които имаме в семейството, трудностите в партньорската ни двойка, с децата ни, много често са свързани с хора от предишни поколения в нашата семейна система. Ние носим нещо, свързано със съдбата на нашите родители, баби, дядовци и по-далечни предци. Защо го правим? Правим го от любов. Води ни дълбоката лоялност, която на несъзнавано ниво изпитваме към тези важни за нас хора.
Водещият Людмил Стефанов е психолог с над двадесет годишен опит. През последните години той ползва в своята професионална работа философията на Берт Хелингер. Автор е и на книга „Социална работа по законите на семейната система“, изд. от Надежда и домове за децата.

About Author /

Start typing and press Enter to search