Копчета за прикриване на петна и скъсано

копчетаЗа копчетата и дрехите!

Какво е копчето? Мъничко или по-големичко кръгче от кост, пластмаса, стъкло, седеф, дърво… чрез което затваряме отвор на дреха, така ли? Не. Копчето може да има още предназначения и едно от важните е – украса!

Вземете една обикновена черна жилетка и поставете върху нея копчета, каквито ви се намират у дома. Тя изглежда различна с всяко от тях, нали?

Решавате, че тази жилетка ще носите с вечерен тоалет – тогава намерете златни, сребърни или кристални копчета. Ако смятате да я носите в ежедневието – купете си копчета от рог, пластмаса или дърво. За да придадете на жилетката младежки вид, пришийте й най-различни по цвят и форма копчета.

Не се колебайте да пришиете и копчета, които ще останат само декоративни и няма да служат за закопчаване. Ако някоя дреха ви е любима, но се дразните от глупава щампа или бродерия, закрийте я с композиция от различни копчета. По същия начин можете да постъпите и с дреха, която сте скъсали непоправимо или сте й направили петно.

Всичко може да бъде спасено!

Следвайте максимата “От всеки дефект – ефект!”. И един много важен съвет: когато купувате копчета, съобразявайте с тъканта, върху която ще ги пришивате. Леките дрехи изискват леки копчета! Струпването им на едно място създава известна тежест за текстила. Така че – внимателно подбирайте копчетата не само по цвят, форма и големина, но и по тежест! Преровете гардероба си и обновете някоя риза, жилетка, сако.

Ще останете доволни от резултата, защото ще се почувствате със съвсем нова дреха.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search