КЛАСИЧЕСКИ АНТИЧНИ ФОРМИ С ПОП АРТ ЗВУЧЕНЕ – В СКУЛПТУРИТЕ НА БОРЧЕ РИСТОВСКИ

СЪБИТИЯКЛАСИЧЕСКИ АНТИЧНИ ФОРМИ С ПОП АРТ ЗВУЧЕНЕ – В СКУЛПТУРИТЕ НА БОРЧЕ...

 

Талантливият дизайнер провокира българската публика с нова самостоятелна изложба с куратор Стефан Стоянов и подкрепата на Кремена Домусчиева

Период: 18 март – 30 март 2022 г.
Куратор: Стефан Стоянов

Уникален спектър от картини и поп арт скулптури – перфектни антични форми, обагрени с класическия нюанс на ренесанса, но докоснати с провокиращия почерк на поп арт изкуството могат да бъдат видени в ресторант ЕСТЕ в София. Творбите са на дизайнера и създател на модния лейбъл BEYOND – Борче Ристовски. Изложбата е организирана от Art Agency с куратор международния арт дилър Стефан Стоянов, с подкрепата на Кремена Домусчиева и ще бъде отворена за публика до 30 март 2022 г.


Експозицията бе официално открита на 17 март 2022 г. и според присъстващите несъмнено ще остави трайна следа в съзнанието на всеки един имал възможността да я види.
Ако следите българската модна сцена, то името на Борче Ристовски Ви е добре познато. Това, което вероятно не познавате, е начина по който той релаксира, както сам казва, след работата си в ателието на марката. Оказва се, отново творчески, разликата е в изразните средства. Както в модата, така и в картините и скулптурите си, Борче разчита на уникалния си усет към детайла и свръхчовешкото търпение за часове ръчен труд. Силните внушения на тези поп арт скулптури, които той реално “рециклира”, внушавайки нов прочит и послание, идват от синкретичното комбиниране на религиозни, исторически, културни и попкултурни символи. Натоварените цивилизационно и символно оригинали обличат „нови дрехи“, които в повечето случаи са като триизмерен плакат, коментиращ консуматорския импулс, вредните егоистични практики и поп балона на ситуацията, в която живеем, обяснява авторът. Ето защо Борче продължава сериозно да провокира като слага своя поп арт отпечатък и върху произведения на модни гиганти като Herm?s, Louis Vuitton, Saint Laurent, Shanel, Nike.

На официалното откриване на неговата първа самостоятелна изложба в ресторант ЕСТЕ присъстваха както представители на българския шоубизнес, така и представители на дипломатическите и бизнес среди.

Материалът КЛАСИЧЕСКИ АНТИЧНИ ФОРМИ С ПОП АРТ ЗВУЧЕНЕ – В СКУЛПТУРИТЕ НА БОРЧЕ РИСТОВСКИ е от НОВИНИ.

- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...