Какво е Декинг и къде е неговото приложение?

ДОМКакво е Декинг и къде е неговото приложение?

декинг

Днес ще ви запознаем с една малко по-специфична подова настилка, която обаче има все по-широко приложение в съвременния екстериор. Става въпрос за все по-популярния декинг. Ако трябва да го опишем с една дума това е естествен масивен паркет за външно приложение.

Какво е Декинг?

Декингът идва от думата deck – на английски означава палуба. Това именно е материала, с който са покрити палубите и отворените пространства на елитните морски яхти. Дългите красиви плоскости /ламели/ допринасят за лукса и комфорта като създават усещане за простор и свобода. Естественият материал, от който са произведени допринася за уникалната здравина и устойчивост на износване. Ако са спазени всички условия по монтаж и поддръжка, на практика тази настилка не се износва и не старее, при каквито и да е външни условия.

Щом става въпрос за външна употреба ще си говорим за изключително здрави и устойчиви материали. Точно такава дървесина се използва за направата на декинг. Като източник за изработка на ламелите се използва дървесина от следните видове: Тик Сиам, Ипе, Термообработен ясен, Евкалипт и Пао Оро. За да получите истински качествен продукт, производителите на декинг като компанията Тавар – http://www.tavar.it закупуват дървесината от лицензирани световни борси. По този начин се допринася за екологичното равновесие. От една страна се предотвратява безразборното изсичане и обезлесяване на горите, а от друга се правят кампании по залесяване.

декинг

Приложение на декинга

След всички обработка на дървесината, от която е изработен, той става устойчив на всякакви външни влияния: износване и протриване, UV лъчение, влага, морски соли и вятър. Тази устойчивост в комбинация със здравината на материла е определяща за предимно екстериорното му приложение: тераси, навеси и летни кухни, беседки и алеи, в непосредствена близост до частни басейни, като настилка за спортни съоръжения, отворени заведения и дори малки пристанища. Освен чисто практичното му използване, много интериорни и екстериорни дизайнери го ползват като декорация – най вече като стенно покритие за фасади.

Монтаж на декинг

Тук най-много подробности могат да напишат експертите по декинг от Паркетсенс. Ние накратко ще споменем, че в зависимост от размера и формата на ламелите, монтажа на този вид външна подова настилка може да се осъществи по два начина: по модулен тип или чрез скрит монтаж. Кой от двата начина е подходящ, зависи от приложението, конкретните изисквания на клиента, както и търсения ефект.

Декинг цена

В предвид използваната дървесина, качеството на материала, всички видове обработка, през които е преминал и гаранцията за качество, цената на декинга е напълно логична. Естествено, не всеки може да си позволи такъв лукс, но който го направи ще се наслаждава на дълги и красиви и изживявания. А каква е цената за декинг, заедно с монтаж и крепежни елементи може да разберете от сайта на Parketsense. Препоръчително е да се посъветвате с тях за мястото, където желаете монтаж на настилката, както и всички допълнителни подробности. Ако желаете, можете да посетите и техния шоурум в София, където да видите изложени експозици както от декинг, така и от много видове естествен паркет.

Адрес на шоурума на Паркетсенс

София, бул. Симеоновско шосе 77

Телефони: 02/928 27 66

e-mail: office@parketsense.bg

декинг

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...