Какво е Дехидратация?

ЗДРАВИКакво е Дехидратация?

 Дехидратация

 

Дехидратацията е биохимичен процес и при човека тя е често срещано явление.  Настъпва, когато количеството вода, което излиза от тялото е по-голямо от количеството, което се приема. Дехидратацията се  изразява със   сухота в устната кухина, гадене, главоболие, напукване на кожата и в редки случаи обриви. Всекидневно човек губи част от водата в своето тяло чрез потенето, сълзите, урината и изпражненията. Водата се изпарява и от кожата чрез порите. За да балансираме тази загуба, трябва да се пие достатъчно вода и да се приемат плодове и зеленчуци.

Минималното количество вода, което трябва да приема

човек е 30мл./на 1кг.

Колкото повече се обезводнява един организъм, толкова кръвта му става по-гъста. Това кара сърцето да работи по-натоварено и циркулацията на кръвта да бъде по-неефективна.

Ако имате гловоболие, преди да вземете таблетка изпийте чаша вода и изчакайте 15-20 минути. Ако то е в резултат на обезводняване ще отмине.

Разбира се, много важно е и каква вода пием. Още за водата вижте тук https://100procenta.info/zhiva-voda-s-koralov-kaltsij/

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...