Как да си направим…

- реклама -spot_img

Как да си направим

Всяка стара, грозна или непотребна вещ, може да бъде превърната в нещо интересно, по-красиво и оригинално – с мъничко въображение, чувство и обич към природата. Моята любов са полските и горски цветя. Мисля, че няма нищо по-вълшебно от билките, цъфналите треви и храсти, които често презрително наричаме “бурени”. Всичко започна със страстта ми да събирам такива цветчета и да ги изсушавам между страниците на книги. Идеята ми беше да си направя поздравителни картички. А когато първите теменужки, иглики и маргаритки се изсушиха, ми хрумна да украся една малка глинена саксийка, после едно очукано старо гърне…

И така започнаха нещата, вижте ги:

11846368_10206563386715042_2133517913_n

 

Ще ви издам “тайните” на изработката, защото мисля, че всеки човек има нужда да сътвори нещо – нещо за собствено удоволствие, за удовлетворение и радост. Ако повърхността на предмета, който ще украсявате, е била лакирана или гледжосана, опитайте с едра шкурка да почистите следите от това. После боядисайте целия предмет с обикновен бял латекс. Разбира се, можете да си направите и друг нюанс, като оцветите малко от латекса с темпера, акрил или акварел. След като основата изсъхне, започва лепенето на цветята с лепило С200. При нужда овлажнете малко цветята, за да се огъват по-лесно по извивките на предмета.

Накрая, когато всичко ви се вижда готово, лакирайте с безцветен лак за дърво – така вашата вазичка или саксийка ще бъде напълно завършена и може да изглежда ето така:

 

Как да си направим

А ако нямате време или търпение, свържете се с мен и аз ще направя за вас подходящата декорация за всеки повод, подарък, дом, празник или вещ.

Ромила Георгиева

dolphin2004@abv.bg

 

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА