Как да си направим великденска декорация

ХОБИКак да си направим великденска декорация

Великденска декорация?

Декорация за Великден

Вече е достатъчно популярно, но да го споменем отново, че всеки предмет, внесен в дома и офиса, носи своеобразна енергия. Това важи още повече за сувенирите, амулетите, талисманите, картините, паната, декорацията и украсата по големи празници (Великден, Коледа, Баба Марта и т.н.).
Неведнъж се доказа, че фабричното, масово производство на украса и декорация не носи добра енергия. В най-приемливия случай – никаква. Но често – лоша и нежелана. Мнозина знаят, например, че африканските маски и амулети не носят нищо добро в дома. Дори напротив.

Долу-горе така стоят нещата и с китайските нискокачаствени сувенири, които заливат нашия пазар, особено по празници. Не купувайте китайската евтина декорация за който и да е празник. Не си причинявайте това, както на нас, така и на семейството и приятелите си. Освен неизясненото качество и вредните материали, то тези пилета и зайчета (за Великден) не носят положителна енергия в дома, а често предизвикват нежелани реакции като алергии и поредица от несгоди, за които традиционно си казваме: «като се почне – та едно след друго…».

Най-добрият начин да уважите празника и да декорирате дома си е с ръчно изработена украса. Българските художествени
занаяти се възраждат отново, та няма да ви е трудно да откриете ръчно изработена украса за Великден.
Но има и друг начин – да си я изработите сами. Ето две идеи как да си направите сами пиленце или кокошчица, в която може да скриете яйце. Това е не само чудесна идея за декорация в дома ви, но и забавен и уникален начин да подарите великденско яйце на близки, роднини, колеги, приятели. А пък за децата – несъмнено това е голяма радост.

великденска декорация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

великденска декорация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На снимките ще видите, че пиленцето е малко по голямо от яйцето и със или без яйце в него, то стои право. Може да наредите няколко такива пиленца около вече готовите великденски яйца, а може във всяко пиленце да има по едно яйце. Всъщност, дайте воля на фантазията си и напълнете къщата с плетени пиленца.

Ето и схемата. Плете се с 3 куки. Започвате с по три бримки на всяка. Това е главичката на пиленцето и плетете докато приемете по 6 бримки на кука. Изкарвате още 5 реда след това и приемате 19 бримки. Плетете, докато е въжможно, според вас, да се хване яйце. Изпускате, и пилето е готово. Допълнително оформяте човка, гребенче и очички. Може да наплетете пиленца в различни цветове, за да стане още по-весело.

С великденските зайчета е още по лесно, защото са по големи. Според легенда за Великденския заек, той криел яйцата, а децата е трябвало да ги намерят. Ето един весел начин да скриете по едно яйце, освен в пиленце, и в зайче. Схемата за плетене е следната. Започвате с по шест бримки на четири куки. Приемате до 7 или 8 бримки на кука и плетете докато в чорапчето което се оформя може да сложите две яйца. След това изпускате и половината запълвате с памук, вълна или друг пълнеж. Така оформяте главичката на зайчето и зашивате. Долната част остава празна. Там ще скриете яйцето. След това изплитате и ушичките. Тях ще ги направите на две куки, като започнете с по три бримки на кука и приемете до по 6 бримки на кука. Дължината им е колкото или малко по-голяма от дължината на главата на зайчето. Зашивате очи, носле и усмивка за добро настроение и Великденското зайче е готово!

великденска декорация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

великденска декорация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По отношение на плетките – то нека те са ваш избор. Може да редуване различни видове, а може да е само от една – права, опако… завършвайте с английски ластик или друга по-стегната.

Ами, това е! Ако има въпроси – питайте смело.

А ако не ви се занимава да плетете, но искате да притежавате уникална, ръчно изработена декорация за Великден, то изпратете запитване чрез формата за контакт на сайта, за да ви изпратим такава. Имайте предвид, че тези зайчета и пиленца на снимката са лимитирана серия.

Весели празници!

великденска декорация

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник http://pojelania-podaraci.eu

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Оферти за хотели във Варна

Хотелското настаняване никога не е било по-лесно след като можете да избирате измежду изключително...

Почивка на море 2017 Южно Черноморие

Южното Черноморие ще ви впечатли и накара да искате да се завръщате отново и...

Празничен уют с 100% вълнени торбички

Лимитирана серия за празнична украса на дома, офиса, заведението или супер подарък за приятели...

Донесохте ли си миди от морето?

Събрахте си и си донесохте миди от морето? И сега се чудите какво да...