Как да си направим ароматна плодова вода

 

плодода вода

Еликсир за тялото и удоволствие за сетивата – това е ароматната вода, за която ще прочетете тук. Приготвянето й е бързо, лесно, достъпно и приятно. Взимате кана, пълна до половината с вода и слагате в нея нарязани плодове. Плодовете може да са от едни вид – например само резенчета лимон. Но може да направите и микс – парченца ябълки, лимони, сливи, круши, праскови, кайсии… Изобщо плодове според предпочитанията. Количеството плодове също е въпрос на ваша преценка. Ако искате по-наситен плодов вкус и аромат, ще сложите повече плодове. Само за ориентир – за 1 литър вода, дори и едно резенче лимон оставя траен вкус и аромат.

След като добавите плодовете, допълнете каната с лед. Може да сложите и по-малко лед и да я допълните с вода.

За още по-силен емоционален комфорт може предварително във формата за лед да наредите малки парченца от различни плодове, да долеете с вода и да я оставите в камерата. Така кубчетата лед ще бъдат плодови. Красиво е.

Вече пълната кана с вода, плодове и плодови ледчета може да доосвежите с листенца от мента (за предпочитане да е прясно откъсната) или индрише.

Така приготвеното питие е невероятно приятно и визуално, и на вкус. Подходящо е за всеки сезон и изключително полезно. Въпрос на вкус е да добавите и малко мед за сладост.

Каната може да допълвате с вода няколко пъти преди да смените плодовете. А плодовете може да си ги хапнете или да си направите нектар, като ги пасирате. Ябълките имат свойството да пречистват водата.

Може да ползвате и изворна или минерална вода.

На трапезата каната с ароматна плодова вода е истинско кулинарно бижу.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search