Как да си направим ароматна плодова вода

- реклама -spot_img

 

плодода вода

Еликсир за тялото и удоволствие за сетивата – това е ароматната вода, за която ще прочетете тук. Приготвянето й е бързо, лесно, достъпно и приятно. Взимате кана, пълна до половината с вода и слагате в нея нарязани плодове. Плодовете може да са от едни вид – например само резенчета лимон. Но може да направите и микс – парченца ябълки, лимони, сливи, круши, праскови, кайсии… Изобщо плодове според предпочитанията. Количеството плодове също е въпрос на ваша преценка. Ако искате по-наситен плодов вкус и аромат, ще сложите повече плодове. Само за ориентир – за 1 литър вода, дори и едно резенче лимон оставя траен вкус и аромат.

След като добавите плодовете, допълнете каната с лед. Може да сложите и по-малко лед и да я допълните с вода.

За още по-силен емоционален комфорт може предварително във формата за лед да наредите малки парченца от различни плодове, да долеете с вода и да я оставите в камерата. Така кубчетата лед ще бъдат плодови. Красиво е.

Вече пълната кана с вода, плодове и плодови ледчета може да доосвежите с листенца от мента (за предпочитане да е прясно откъсната) или индрише.

Така приготвеното питие е невероятно приятно и визуално, и на вкус. Подходящо е за всеки сезон и изключително полезно. Въпрос на вкус е да добавите и малко мед за сладост.

Каната може да допълвате с вода няколко пъти преди да смените плодовете. А плодовете може да си ги хапнете или да си направите нектар, като ги пасирате. Ябълките имат свойството да пречистват водата.

Може да ползвате и изворна или минерална вода.

На трапезата каната с ароматна плодова вода е истинско кулинарно бижу.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА