Как да пречистим водата

- реклама -spot_img

Как да пречистим водата

Как да пречистим водата от чешмата

Най-сигурният начин е методът на отлагане. В чист, желателно стъклен съд, оставяте водата за около 6 -7 часа, но най-важното е съдът да е отворен. Това време е достатъчно хлорът да излети, а на дъното да се утаят вредните химически съединения, солите и тежките метали. Приблизително една трета от водата на дъното трябва да се изхвърли, защото там е лошата утайка. Така се пречиства най-сигурно водата от чешмата.
Ще кажете, че е по-лесно да ползвате кана с филтър за пречистване на вода? Да, но и по-рисковано. Защото може вместо чиста вода да се сдобиете с вода, пълна с бактерии и микроби. Състоянието на филтъра, с който пречиствате водата, е много важно. Дали и как е съхраняван в магазина и дома ви, от колко време го ползвате и дори дали сте го ползвали. Защото филтри, които са стояли сухи по-дълго време, са много опасни, тъй като в тях се развиват колонии от бактерии. Винаги след като се връщате от ваканция, например, сменяйте филтъра на каната с нов.

Полезни навици:

СУТРИН
Сутрин, веднага след като станете, изпийте една чаша топла вода. Желателно е да е чиста, а не веднага налята от чешмата. Тази първа чаша вода за деня ще изчисти червата от натрупаните през нощта токсини и ще подготви стомаха за храната. Като рефлекс, ще се достигне до навика, веднага след изпиването на водата, дебелото черво да сработи.
ВЕЧЕР
Един час преди да си легнете изпивайте чаша топла вода, така, както го правите и сутрин след ставане. На следващия ден ще сте много по работоспособни и заредени с енергия.
А йогите препоръчват следната схема за пиене на вода – да се пият по две глътки вода на час. Така за цял ден ще се събере поне литър. Това най-лесно се контролира, като винаги пред себе си имате чаша или бутилка с вода. Това ще ви подсеща. Отпивате глътка, задържате в устата и преглъщате.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА