Изграждане на умения за четене – кога и как? – АЛБЕНА РАЛЕНКОВА

- реклама -

Вероятно всички сме се питали кога и как да започнем да учим детето да чете. Дали на 3 години е рано, или пък е вече твърде късно? И как точно да го направим… Но преди да си отговорим на тези въпроси, трябва да отговорим на един друг въпрос – какво всъщност представлява четенето и какви умения включва. Ще си поговорим за връзката между децата и книгите, за картинните книги, за подготовката за четене и за важните стъпки от първата дума до първата самостоятелно прочетена книга.

Редактор на детска литература в издателство „Фют”. Смята се за голяма късметлийка, че денят й минава сред книги и то книги за деца.

Завършила е философия в СУ „Климент Охридски”. Близо десет години е преподавала в Нов Български Университет, департамент „Масови комуникации”, както и в 51 СОУ „Елисавета Багряна” – София. Работила е като редактор на списание „Родители” и приложението му „Бебешори”. Тя е един от учредителите на асоциация „Родители”, а по-късно и първият й изпълнителен директор. Сертифициран лектор е по защита на правата на децата. Член е на управителния съвет на списанията „Практическа педиатрия” и „Практическа педиатрия за родители” .

Обича да работи за деца и с деца, защото с тях се чувства свободна и истинска и всяка среща й напомня колко голям човек е детето. Обича да пътува, да се събужда под непознато небе, да среща нови хора и да открива още неразказани истории.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА