Италиански ресторант – видове италиански заведения

- реклама -spot_img

италиански ресторант

Колко вида италиански ресторант има

Италианската кухня е широко разпространена в цял свят. Характерни храни са различните видове паста, спагети, пици, вино и многото видове сирена и месни деликатеси.
Заведенията, в които може да се насладим на италианска кухня са основно три вида – италиански ресторант, траториа и остериа.

Траториа е вид италианско заведение, което е малко по-неофициално от италиански ресторант, но е на по-високо ниво от остериа. Храната се приготвя в големи количества и може да се вземе и за вкъщи. Виното се сервира в кани, а атмосферата е по-скоро доближаваща се до домашна обстановка. Менюто е разнообразно всеки ден.
Остериа е по-скоро механа.

Trattoria 

В заведения тип траториа, може да поръчате храна за вкъщи.

В България вече има заведения, освен италиански ресторанти, и тип траториа. В тях се приготвят предимно паста, спагети, сандвичи, брускети, пацети, антипасти (предястия), италиански десерти, ястия от риба и сирена. Предлагат се и различните видове кафе, характерни за Италия – ристрето, капучино, мокачино и др.
Освен за ежедневно посещение, такъв тип италианско заведение – траториа, е подходящо за кетъринг, празненства от личен характер – рожден ден, имен ден, приятелски и бизнес срещи.

В повечето заведения в България, които са тип траториа, готвачите са италианци. Това е отличителният знак, че заведението поддържа автентичен дух, вкус и италианска кухня.

Всеки добър италиански ресторант си има готвачи, които са италианци. Те най-добре знаят как да приготвят всяко ястие, за да бъде то наистина италианско.

В различните райони на Италия има характерни разлики в приготвянето на едни и същи ястия. Често тайната е в подправките и тяхното количество. Видовете италиански ресторанти не са от особено значение за вкуса и качеството на храната. Въпреки че остериа е най-ниския клас италианско заведение, то това не означава, че приготвената храна там е с по-ниско качество. Разликите са само в обстановката, освободеното поведение и начин на сервиране.

Още за италиански ресторант:

http://artmedia-bg.com/blog/zavedenia/italianski-restorant/

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА