Хеликобаткер пилори – билки и подправки

ЗДРАВИХеликобаткер пилори - билки и подправки

Болките в стомаха

ГАСТРИТ?

Наскоро откритата коварна бактерия, живееща в корема -Хеликобаткер пилори (Helicobacter pylori), причинява добре познатите ни болки в стомаха. Често, обаче, няма наличие на каквито и да е симптоми.

Тази бактерия може да причини гастрит, язва и злокачествени тумори в стомаха. Учените смятат, че може да сме носители на тази бактерия още от деца, а тя да се прояви доста по-късно и да нанесе поражения.

Дали сме носители на Helicobacter pylori или не, природата ни е дарила с възможност да се борим срещу коварната бактерия или да се предпазим от нея. Билките, разбира се!

За Helicobacter pylori е известно, че има към 30 щама.

Дори и да сте здрави или поне да се чувствате така, защото често тази бактерия не предизвиква симтоми и няма как да се разбере, че всъщност сте заразени, е добре да предприемем мерки за профилактика, които не ни костват никакви усилия и изискват малко средства. Това са редовното примане на билки и подправки, които се борят успешно с Хеликобаткер пилори.

На първо място ви препоръчваме ЖЕНСКОТО БИЛЕ. Билката се бори с 29 щама на Хеликобаткер пилори.

След това се нареждат чесънът и лукът. Известно е, че суровите сокове от чесън и лук имат антибактериално действие. Учени установяват, че Хеликобактер пилори е податлива на екстракт от чесън. Тук проблемът е, че чесънът е в забранените храни при язва и гастрит, тъй като дразни стомаха.

На трето място е КУРКУМА. Използвайте тази подправка редовно. Открито е, че куркумата действа срещу 19 различни щама на Хеликобактер пилори.

Друго откритие е МАЩЕРКАТА. Тя намалява разтежа на Хеликобактер пилори. Чай от мащерка е силен имуностимулатор.

Разбира се, преди да се стигне до приема на тези билки, освен ако не са като чай или подправка, е добре да се информирате повече за противопоказанията, както и да се консултирате с лекар.

Например Женското биле има приложение в четири основни области: бял дроб, надбъбречните жлези, стомах и женска полова система. Но е противопоказано при чернодробно заболяване, тежка бъбречна недостатъчност, диабет и бременност. Продължителната употреба, повече от четири седмици, може да произведе хипертония, сърдечни проблеми, диария / запек и язви. Продължителният прием може да изчерпа калиевите запаси.

Куркумата не е за предпочитане, ако имате камъни в жлъчката или обструкция на жлъчните каналчета. Тя доста се използва от бременни, но е важно да не консумирате твърде много куркума, ако сте бременна или кърмите, тъй като тя стимулира функцията на матката.

И не на последно място, да напомним, че билките и подправките носят полезното си действие до 1 година от набирането ми. Затова е добре да сме достатъчно добре информирани за качеството им. Разбира се, най-добрият начин е възможността сами да си ги наберем.

 

 ОЩЕ ЗА Helicobacter pylori

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...