Глухарче – ценна билка и забавно цвете

- реклама -spot_img

глухарчеГлухарчета – любимите цветенца на децата, особено когато се превърнат в пухкаво топче! Това забавно цвете, особено когато прецъфти и се превърне в пухче е всъщност чудодейна билка. Всяка част от него е ценна – листата, цветовете, корените.

Това добре познато цвете краси градините и поляните още от ранна пролет с приятно жълтият си цвят. Но за съжаление твърде бързо прецъфтява. Ако вече сте пропуснали да си наберете от цветовете му, то непременно се поинтересувайте, с какво могат да са полезни корените и листата му.

От цветовете може да си направите невероятно вкусен и полезен мед от глухарчета.

Глухарчето е едно природно богатство, което все още не ценим достатъчно.

То съдържа:

Vitamin A
Vitamin C
Calcium
Iron
Vitamin D
Vitamin B-6
Vitamin B-12
Magnesium

Това ценно растение се използва за лечение на бронхити, намалява кръвната захар, при анемия и дори умора.
Глухарчето повлиява положително за лечение при проблеми с бъбреците, черния дроб, жлъчката, храносмилателната система. Доста ефикасно е за пречистване на организма и за подобряване на обмяната на веществата. Използва се като разхлабително, а също и като диуретик заради богатото си съдържание на калий.

Всяка част на глухарчето е полезна. Може да използвате цветовете, за да си направите мед от глухарчета. Листата – за салата, зелена баница или изсушена за отвари.

Корените също намират приложение за профилактика и лечение на редица болести.

В интернет упорито се твърди, че коренът от глухарче по-ефективен от химиотерапията, защото тя унищожава всички клетки, докато глухарчето убива само раковите.

Канадски учени са установили, че коренът от глухарче унищожава раковите клетки, без да нанася никакви вреди на здравите. Докато химиотерапията убива и здрави клетки.

Всъщност глухарчето е билка. Тази чудодейна билка е полезна при проблеми с черния дроб, бъбреците, жлъчката, храносмилателната система. Използва се за пречистване на организма. А продължителната терапия с глухарче одобрява обмяната на веществата.

Глухарчето помага при анемия, авитаминоза, атеросклероза, диабет, липса на апетит. Билката лекува още кожни проблеми, умора, ставни заболявания (билката забавя развитието на артритните заболявания).

Интересен факт е, че от корените на глухарче може да се направи и заместител на кафето. Корени на глухарче се нарязват на ситно. Сушат се. След това се изпичат на 180 градуса за 20 минути и се смилат на ситно.Корените от глухарче, които сме решили да подготвим за кафе, се берат през есента.

Ако имате брадавици или мазоли то просто ги мажете със сока на глухарчето. Скъсайте дръжката му на две, изчакайте да си пусне сок и намажете директно мазола, брадавицата или кокошият трън. Повтаряйте всеки ден по няколко пъти докато проблемът отмине, а това ще се случи бързо.

Търсете още интересни и практични статии за глухарчето в сайта. Ако не днес, то в близките дни ще публикуваме още полезни статии посветени на тази така подценявана, а всъщност толкова ценна билка.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА