Ефекти от изолацията върху децата

ДАМСКИ СВЯТРОДИТЕЛИЕфекти от изолацията върху децата

Миналата пролет беше уникална в много аспекти, които по един или друг начин, се отразиха на всеки от нас.
За някои това беше подарък време и възможност да се свържат отново с децата и близките си прекарвайки повече време заедно. За други това беше труден период, в който на много семейства се наложи да справят със стреса, високите нива на тревожност и загубата на доходи, работа или здраве.
Как се отрази изолацията на децата (0г.-6г.)? Какви уроци можем да извлечем от това, през което вече преминахме?
Една от причините за избора на тази тема е „епидемията от заекване“, която заля езиково-говорните терапевти.
Друга важна тема, на която ще се фокусирам е отказа на децата да се хранят и повишаването на емоционалните изблици близо до времето за хранене.
Разбира се ще обърнем поглед и към влиянието на екраните като ще се постарая да ви предложа приложими съвети за намаляване на ефектите от продължителния престой пред устройствата особено за най-малките, които са в предречеви период.

Здравейте, казвам се Ива Александрова и съм логопед. Специализирам комуникативни нарушения на развитието (0г.-3г.) и имам интерес към игровата терапия в ранна възраст. Повече от десет години съм редактор на сайта Логопедия.БГ и организатор на единствената национална кампания за безплатни логопедични прегледи „Логопед с добро сърце“. Автор съм на книгата „Умно бебе“, лектор и автор в редица издания свързани с децата и техните семейства.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Енциклопедии за деца – един неповторим източник на знания

Като всички други книги, те са извор, от който малкото дете трябва да черпи...

‘ОТНОВО НА СНОУБОРД’: СЕМЕЙСТВОТО’ ЕП. 7

В днешното видео ви взимаме с нас на семейна почивка. Ще видите...

Семейството еп. 6 (‘Промяната’)

Ето тук / http://bit.ly/3qh5MNU / може да научите повече за оцветяващата терапия...

СЕДМИЧЕН ВЛОГ: ПОЧТИ НИ ИЗМАМИХА!

Тук може да научите повече за въздукопречиствателя ни на DAIKIN https://bit.ly/3578Hku Тениски Antoinette...