Добрата диета е важна и за кучетата

ДОМДобрата диета е важна и за кучетата

храна за кучета

Глезенето може да е здравословно. Това ни съветват специалистите от „Профипет“ – компанията лидер на пазара на храни за домашни любимци у нас. Също като при хората, добре балансираното и здравословно хранене е важно за вашето куче, а съставянето на правилната диета и хранителен режим е сложен процес. Тя зависи от възрастта, породата и размера, както и от вкусовите предпочитания на вашия добър приятел.

Малките кученца трябва да се хранят 4-6 пъти дневно, а по-големите 2-3, отбелязват експертите от „Профипет“. Преминаването от храна за малки кученца към такава за големи трябва да стане постепенно, в рамките на 2-3 седмици.

Добре е храненето на кучето да става в определен час – така не само ще му създадете правилен режим и ще знаете кога да го изведете навън, но и ще ограничите значително риска от наднормено тегло, съветват от „Профипет“. Освен това е важно храната да бъде правилно дозирана – така най-ефективно ще контролирате теглото.

Добрата новина е, че за разлика от хората Вашият домашен любимец няма претенции за разнообразно меню всеки ден, т.е. той е щастлив да консумира любимата си храна отново и отново, стига нейните съставки да осигуряват всичко необходимо за неговото отлично здраве и настроение.

От тази есен на пазара влиза нов продукт от висок клас за пълноценно хранене на кучета – NutriLine Dog. Без консерванти, той е разработен в няколко варианта, с основна съставка прясно пилешко и пуешко месо като източник на протеини, и различни естествени добавки според специфичните нужди на кучето, неговата възраст, активност и физиологично състояние.

Така например за най-малките е добавен екстракт от лайка за подобряване на храносмилането, а за най-едрите и възрастните – зеленоуста мида за здрави стави.

- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...

Как домът ви да остане топъл и да не плащате високи сметки, когато пътувате

На ски или на спа, зимната ваканция e едно приятно и дългоочаквано разнообразие през...