Детската игра и развитието на емоционалната интелигентност

Мястото, където децата себерефлексират, експериментират, назовават своите емоции е детската игра. Там е мястото и където можем да се „срещнем“ с техния емоционален свят, както и да подкрепим тяхното емоционално развитие.

В нашия уъркшоп ще разберете, защо играта е важна за развитието на емоционалната интелигентност на децата, какво седи зад ролите които вземат децата и сюжетите които разиграват. Как може да подпомогнете нейното развитие през дублирането, огледалното отразяване, интерпретирането на емоциите.

Даниела Тахирова – психодрама терапевт, директор на психодрама с деца, фамилен консултант. В работата си съчетавам детска психодрама и работа с родителите. От 5 години води групова игрова терапия с деца в различни възрасти.

#емоционалнаинтелигентност #емоции #деца #детскапсихология #възпитание #семейство #родители #общуване #събития

******************
Лекцията е част от Седмица на емоционалната интелигентност – събитие на Академия за родители, което се провежда с подкрепата на Фондация Лъчезар Цоцорков, Бочко и Reach For Change България.

Академия за родители помага на всички бъдещи и настоящи родители да отгледат здрави и щастливи деца. Тя събира на живо и онлайн специалисти, които споделят своите знания по теми като бременност, раждане, здраве, възпитание, образование. Така родителите могат да получат съветите, от които имат нужда – проверени, на едно място, в точния момент. Академия за родители дава увереност на семействата, че могат да се справят с едно от най-важните предизвикателства в живота им. А на децата – навременната грижа и подкрепа, които са им необходими.

Подписвайте се за нашия канал и бъдете част от все по-голямата общност от осъзнати родители: https://www.youtube.com/c/ParentAcademy

About Author /

Start typing and press Enter to search