Децата на бъдещето през призмата на метода “Монтесори”

Всички ние родители, педагози и тесни специалисти, работещи с деца, се вълнуваме какво ни чака в бъдеще и как да подкрепим децата да сътворяват живота си с увереност, себепознание и грижа за света около тях.

Образователна общност Варна и Академия за родители сме щастливи да ви поканим на онлайн среща-дискусия на тема: “Децата на бъдещето през призмата на метода “Монтесори””

Имаме удоволствието наш вдъхновител по темата да е Румяна Илиева. През 2000 г., тя се среща с йога и източната философия и започва да се вълнува от темата за образователна алтернатива за духовно израстване на човешкия род. В търсене на по-добро образование за своя син, Румяна открива образователния метод Монтесори. През 2011 г. основава първия образователен център „Монтесори“ в България за ученици на възраст 6-12 години. Получава обучение по метода от AMI (Международна Монтесори Асоциация), Higher Ground Education – Калифорния и участва в редица международни конгреси, конференции и семинари. През 2018 г. тя основава и “Montessori School of Varna” – ЧОУ „Монтесори Варна“. Румяна с радост откликна на поканата ни да ни подкрепи в популяризирането на Монтесори метода и да ни разкаже за:

“Тухлената стена” на българското образование
Традиционно или алтернативно образование
Известни Монтесори възпитаници и техният принос за света
Може ли един метод създаден преди 100 години да подготви децата ни за бъдещето?
Мястото на възрастните в живота на децата през погледа на Д-р Монтесори за изграждане на истинските “граждани на света”.

About Author /

Start typing and press Enter to search