ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

ЗДРАВИЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

ФРЕШ ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО НОРМАЛИЗИРА ВИСОКО КРЪВНО

Дори една чаша фреш от червено цвекло може бързо да свали високото кръвно, показва изследване на австралийски учени от института в Мелбърн. Горната граница спада с 4-5 единици, което, въпреки че изглежда незначително, би намалило смъртността от сърдечносъдови нициденти с 10%, обяснява в специализираното издание „Нютришън джърнъл“ екипът.

Учените са категорични, че редовен прием за по-дълъг период от време може да доведе до още по-добри резултати.

И предишни изследвания са установявали благоприятния ефект на сока от червено цвекло върху кръвно с високи горни стойности, но в лабораторни условия, докато австралийското проучване отчело резултатите в реални ситуации. Доброволците били здрави хора, които приемали по 2 чаши от 250 мл сок на ден в отношение 3 към 1 цвекло и ябълка, а контролната група – плацебо от оцветена вода. И мъжете, и жените от експеримента показали намаляване на систоличното кръвно до 6 часа след приема на сока, по-добър ефект се наблюдавал при силния пол.

Аптеката на Бог

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...
Previous articleОРЕХИ
Next articleМОРКОВИ