Борисов поиска публичен дебат за коронавируса

- реклама -spot_img

Националният оперативен щаб да организира публичен дебат за коронавируса, разпореди премиерът Бойко Борисов. „Нека да внимаваме, защото накрая всички ще съжаляваме. Каква е разликата между една дискотека и снощното събитие“, попита той, визирайки масовите протести срещу правителството и прокуратурата вчера. „Ето сега се карах с Щаба. Защо трябва да затварям заведенията, ако няма никаква заплаха, съдейки по протестите?! 40% от хората не вярват, че има вирус или че е леко грипче. Нека щаба да излезе на публичен дебат и да докаже, че мерките са нужни“, каза Борисов.

Днес Националната информационна система отчете абсолютен рекорд – 330 новооткрити заразени, 140 от тях в София. Това обаче е плод на отворените стадиони и дискотеки, а не на протестите, както посочи премиерът, опитвайки да прехвърли вината към президента Румен Радев.

Припомняме, преди месец лекари предизвикаха НОЩ на дебат, но тогава такъв не се състоя. А основният говорител на т.нар. опозизия на щаба доц. Атанас Мангъров поиска да има арбитър, който да „отсъди кой е прав“.

Междувременно, от днес в София се забраняват посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се също присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища. Заповедта е на кмета Йорданка Фандъкова.

По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт, а съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски, съобщи Фандъкова.

Материалът Борисов поиска публичен дебат за коронавируса е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА