Борисов поиска публичен дебат за коронавируса

ОБЩЕСТВОБорисов поиска публичен дебат за коронавируса

Националният оперативен щаб да организира публичен дебат за коронавируса, разпореди премиерът Бойко Борисов. „Нека да внимаваме, защото накрая всички ще съжаляваме. Каква е разликата между една дискотека и снощното събитие“, попита той, визирайки масовите протести срещу правителството и прокуратурата вчера. „Ето сега се карах с Щаба. Защо трябва да затварям заведенията, ако няма никаква заплаха, съдейки по протестите?! 40% от хората не вярват, че има вирус или че е леко грипче. Нека щаба да излезе на публичен дебат и да докаже, че мерките са нужни“, каза Борисов.

Днес Националната информационна система отчете абсолютен рекорд – 330 новооткрити заразени, 140 от тях в София. Това обаче е плод на отворените стадиони и дискотеки, а не на протестите, както посочи премиерът, опитвайки да прехвърли вината към президента Румен Радев.

Припомняме, преди месец лекари предизвикаха НОЩ на дебат, но тогава такъв не се състоя. А основният говорител на т.нар. опозизия на щаба доц. Атанас Мангъров поиска да има арбитър, който да „отсъди кой е прав“.

Междувременно, от днес в София се забраняват посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се също присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища. Заповедта е на кмета Йорданка Фандъкова.

По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт, а съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ ще проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски, съобщи Фандъкова.

Материалът Борисов поиска публичен дебат за коронавируса е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...