Прохождане на бебето – кога и как

ДАМСКИ СВЯТБЕБЕТОПрохождане на бебето – кога и как

Кога прохожда бебето?

Кога е време за бебешки обувки?

Обичайният и ориентировъчен период за прохождане на бебето е 10 -18 месеца. Разбира се, индивидуално е. Ранното прохождане не е повод за безкрайна радост, а сигнал да проследите процеса с повишено внимание. Късното прохождане (след година 4 месеца) е повод да посетите ортопед.

Как да проходи бебето?

Най-добре е бебето да проходи босо. Ортопедите отричат буйките като подходящи за прохождане, защото са меки или лесно се разтягат, а и не на последно място имат цип отдолу, което вреди на свода на стъпалото.
Ясно е, че вкъщи може да проходите боси, но излизането навън е обързано с обувки.

Какви бебешки обувки за прохождане да изберете?

1. От естествени материали –естествена кожа, естествен велур.

2. Подметката трябва да е твърда, но еластична. Тоест, стабилна, но и гъвкава. Най-добре каучук. И задължително да има грайфери.

3. Избирайте утвърдени марки за бебешки обувки за прохождане, които са сертифицирани за това. В тази статия може да прочетете повече по темата http://lactessa.com/bebeshki-obuvki-za-prohozhdane/

4. Не купувайте един номер по-големи, защото бебешкото краче ще порасне бързо. Покупката на бебешки обувки за прохождане е инвестиция в здравето на детето за цял живот. Скъпите бебешки обувки са гаранция не само за качество и правилен избор, но и дори да ги ползвате месец–два поради израстване и смяна на сезон, то обувките ще останат за следващото ви бебе или ще ги продадете лесно.

Купете обувки за прохождане на бебето тогава, когато сте сигурни, че то е уверено в походката си. Според ортопеди, не е нужно да се обуват обувки на прохождащи деца, защото така те се лишават от естествена сензорна стимулация и мускулите на стъпалото не се упражняват достатъчно.

Прохождането на пръсти е нормално и често отминава без родителска намеса. Но имайте предвид, че прохождането в проходилка крие известни рискове и ортопедите препоръчват да се избягва този лесен метод за прохождане на бебето.

Не насърчавайте прохождането. Може костите да не са достатъчно укрепнали и детето не е готово. Прибързаното прохождане може да доведе до неправилна походка и изкривяване на бебешките крачета. Водете се по детето. То знае най-добре кога е готово за това.

Ако вече сте на етап да търсите качествени бебешки обувки за прохождане, вижте моделите на Pediped и Ricosta, които имат специални сертифицирани серии бебешки обувки за прохождане.

В случай, че имате друг опит или въпроси, моля споделете го като коментар под статията.

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

ADIDAS С НОВА КОЛЕКЦИЯ СПОРТНИ СУТИЕНИ

ADIDAS С НОВА КОЛЕКЦИЯ СПОРТНИ СУТИЕНИ, С КОЯТО ПОДОБРЯВА ЖЕНСКОТО ИЗЖИВЯВАНЕ В СПОРТА • Проучванията...

Корсети за жени с малък бюст

  Корсетите са за жени с малък бюст идеално бельо – експертите са категорични. За...

3 важни фактора при избора на дамска раница

 В днешната статия ще обсъдим избора на тъй желаните и предпочитани от дамите раници,...