43 нови заразени, половината от тях са в Пазарджик

- реклама -spot_img

43 са новите заразените с коронавирус у нас през последното денонощие, което е с двама повече от вчера, показват данните на Националната информационна система. Направените PCR тестове са 816, общо 89 902 българи вече са проверени за COVID-19. Инфектираните до момента са 2711, 1006 са активните случаи.

Най-малко положителни проби – 6, бяха съобщени на 25 май и 1 юни. След това започна ново постепенно покачване на заразените. Това може да накара оперативния щаб да препоръча връщане на част от противоепидемичните мерки, макар очакванията да бяха, че след 15 юни ще живем без ограничения.

От новооткритите заразени в Пазарджик са 21 души, в Сливен са 10 и това са двете по-големи огнища в момента в страната. В София положителните проби през изминалото денонощие са само 4, в Шумен и Разград – по две, а в Перник, Смолян, София област и Ямбол – по една.

В болница са 155 души, вчера те бяха 147. Запазва се броят – 12, на настанените в интензивно отделение.

Излекуваните за първи път от дни са по-малко от заразените – от заболяването през последното денонощие са оздравели 17 души. Няма починал пациент вчера, общият брой на жертвите на пандемията у нас остава 160.

Националната информационна система показва, че към момента у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 294 медицински служители. За изминалото денонощие са установени 6 нови случая – двама лекари, една сестра, двама санитари и двама болнични служители.

 

Материалът 43 нови заразени, половината от тях са в Пазарджик е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА