16 нови заразени от само 427 изследвани

- реклама -

16 са новите заразени с коронавирус у нас за последното денонощие, но са изследвани едва 427 проби. Това показва Националната информационна система. Броят на новооткритите е значително по-малък от предишните два дни, когато положителните проби бяха съответно 41 и 43.

Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 2; Пазарджик – 2; Сливен – 2; София – 10. Ситуацията в огнищата в Сърница и Сливен остава напрегната, днес се очакват да станат ясни резултатите на стотици контактни на заразените от тези региони. Директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Бабулова пък подава оставка заради епидемичните взривове в града. Това съобщи кметът Стефан Радев, като уточни, че нападките срещу нейната работа били сериозни. Здравното министерство обаче ще реши дали да приеме оставката на д-р Бабулова.

Общо 2727 са потвърдените към момента случаи на коронавирусна инфекция в България, от които активни са 1019. Излекувани са 1548 лица.

В болница се намират 158 пациенти, при които е доказан COVID-19. От тях 12 са настанени в интензивни отделения.

Според Националната информационна система, към момента у нас са регистрирани 294 души медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус. За последните 24 часа не са установени нови случаи.

За изминалото денонощие в България няма и нови смъртни случаи, което е втори пореден ден без починали. Общо жертвите на COVID-19 са 160.

Материалът 16 нови заразени от само 427 изследвани е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА