34 нови заразени от само 223-ма тествани

- реклама -

34 са установените нови заразени с коронавирус за последното денонощие, при това от само 223 направени PCR теста. Това показват данните на Националната информационна система. През последния ден не е регистриран нито един смъртен случай.

Общият брой на потвърдените пациенти с COVID-19 у нас достигна 2627, като от тях активните случаи са 1078. В болница са 149 души, 8 от тях са в интензивно отделение.

Излекуваните за последните 24 часа са 68, с което общият брой на оздравелите вече е 1390, показват още данните на НИС.

Новото огнище в страната е пазарджишкото село Сърница, къдети има 8 нови случая, сред тях има и три деца на 2, 4 и 8 години, съобщиха от здравната инспекция в Пазарджик.

Заразените в Сърница веча са 13 души, като всички те са контактни на 78-годишна жена, която е била приета преди седмица в тежка състояние в болницата във Велинград, където е починала. Състоянието на новозаразените е задоволително. Те са под 28-дневна домашна карантина. Днес се очаква информация за други 24 проби.

Затворени са общината в Сърница, пенсионерският клуб, молитвеният дом и клон на банка, където се е оказало, че има още една заразена жена от Дебращица, която се лекува в болница в Пловдив.

Днес в Пазарджик се очаква да пристигне главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който ще присъства на заседанието на Областния кризисен щаб.

Материалът 34 нови заразени от само 223-ма тествани е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА