11 рецепти за шипове във врата – народна медицина

Шипове във врата – нелечимата болест за медицината без оперативна намеса, но за народните илачи няма прегради. Предлагаме ви няколко събрани рецепти за шипове във врата, споделени от хора, които са ги прилагали и са доволни от резултатите.

Ако и вие знаете рецепти за шипове във врата, моля споделете ги в коментарите, за да допълваме статията. Желаем ви здраве!

  1. В 50 мл йодна тинктура се слагат 10 цели таблетки аналгин-вечерта. Сутринта течността трябва да е станала бяла като мляко,а ако не е-се добавят още 2 аналгина да се разтопят. Със сместа се маже мястото, независимо къде са шиповете, от 1до 3 пъти на ден, като се втрива леко.

Стягането и болката отминават след 5-6 минути. Процедурата може да се прави винаги, когато има болка, стягане или световъртеж. Така се премахват връхчетата на шиповете,които засягат някъде нервно окончание или нервен възел и причиняват болката. Да не прилагат тази рецепта хора със сериозни и особено автоимунни заболявания на щитовидната жлеза.

***
2. Ръсите с прясно смляно кафе кръгчетата лимон от едната страна и ги поставяте върху шиповете с кафето към кожата.
Слагате найлон и увивате с шал. Трябва да спите по този начин цялата нощ.
Киселият сок от лимоните овлажнява кафето, а смесеният сок от лимон и кафе попива в кожата.
Киселината топи шиповете.

***
3. Тесен дълъг вълнен плат, например колан, трябва да се напои с ябълков оцет, да се изцеди добре, така че вълнената ивица плат да е само влажна. Опънете плата на равно и достатъчно дълго място и го наръсете обилно със ситно счукан или смлян бял истински тамян – купува се от всяка църква. Трябва да се получи нещо като самозалепващ се компрес, който се поставя на болното място.

***
4. Едно шишенце йод от аптеката в което се слагат стрити на прах 10 аналгина и 10аспирина. Вечер преди лягане разклащам течността и с памук намазвам само едната страна на врата. Не се повтаря намазването едно в/у друго. На другата вечер другата страна на врата. Докато не се изчерпи цялото количество.

***
5. Счуква се глава чесън, разстила се върху парче памучен плат и се поръсва със сяра. Завързва се на болното място. ВНИМАНИЕ! НЕ СЕ СТОИ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС! СЛЕД ТОВА МЯСТОТО СЕ МАЖЕ СЪС СВИНСКА МАС. Лечение то е една седмица.

***
6. Върху мокър вълнен плат се посипва обилно сода. Прави се сгряващ компрес на шиповете и се спи с него.

***
7. Настъргва се домашен сапун и се стопява. Към него се добавя същото количество сода. Сместта се налага върху парче плат и се слага върху болното място.Завързва се с вълнен шал. Така една седмица.

***
8. Смес от 1 с.л. сода+1 с.л. салицил+1 с.л. свинска мас. Вечер шиповете се мажат с тази смес.

***
9. Към 1 с.л. свинска мас се добавя 1 глава счукан чесън, 2 с.л. счукана морска сол и 1 с.л. сода.Добре разбитата смес се разделя на две и се завързва на петите/независимо къде са шиповете/. Щом започне да пари, превръзката се снема и петите се почистват. Лечението е 7 поредни вечери.

***
10. Една шепа домашен сапун, 1 кафена чаша олио и 1 кафена чаша силна ракия. Всичко това се слага в буркан с капачка и се разбива до получаване на кремобразна смест. Слага се на памучен парцал и се поставя на мястото където е болката. Можеш да спиш с този компрес. Това се прави три денонощия подред, почивка три дни като мястото се разтрива с мазнина. Това се прави с компреса 3 пъти с почивките.

***
11. Вземете нещо вълнено напръскайте го обилно с ябълков оцет и поръсете със счукан тамян. Внимание там където ще го слагате намажете с някакво кремче защото има вероятност да изгори кожата и така да стои цяла нощ.

***

За облекчаване на болките може да опитате и с Arnika-Salbe на Alter Heideschafer-билков мехлем с екстракт от арника. Има го по всички аптеки иструва само около 4.62 лв.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search