11 рецепти за шипове във врата – народна медицина

- реклама -spot_img

Шипове във врата – нелечимата болест за медицината без оперативна намеса, но за народните илачи няма прегради. Предлагаме ви няколко събрани рецепти за шипове във врата, споделени от хора, които са ги прилагали и са доволни от резултатите.

Ако и вие знаете рецепти за шипове във врата, моля споделете ги в коментарите, за да допълваме статията. Желаем ви здраве!

  1. В 50 мл йодна тинктура се слагат 10 цели таблетки аналгин-вечерта. Сутринта течността трябва да е станала бяла като мляко,а ако не е-се добавят още 2 аналгина да се разтопят. Със сместа се маже мястото, независимо къде са шиповете, от 1до 3 пъти на ден, като се втрива леко.

Стягането и болката отминават след 5-6 минути. Процедурата може да се прави винаги, когато има болка, стягане или световъртеж. Така се премахват връхчетата на шиповете,които засягат някъде нервно окончание или нервен възел и причиняват болката. Да не прилагат тази рецепта хора със сериозни и особено автоимунни заболявания на щитовидната жлеза.

***
2. Ръсите с прясно смляно кафе кръгчетата лимон от едната страна и ги поставяте върху шиповете с кафето към кожата.
Слагате найлон и увивате с шал. Трябва да спите по този начин цялата нощ.
Киселият сок от лимоните овлажнява кафето, а смесеният сок от лимон и кафе попива в кожата.
Киселината топи шиповете.

***
3. Тесен дълъг вълнен плат, например колан, трябва да се напои с ябълков оцет, да се изцеди добре, така че вълнената ивица плат да е само влажна. Опънете плата на равно и достатъчно дълго място и го наръсете обилно със ситно счукан или смлян бял истински тамян – купува се от всяка църква. Трябва да се получи нещо като самозалепващ се компрес, който се поставя на болното място.

***
4. Едно шишенце йод от аптеката в което се слагат стрити на прах 10 аналгина и 10аспирина. Вечер преди лягане разклащам течността и с памук намазвам само едната страна на врата. Не се повтаря намазването едно в/у друго. На другата вечер другата страна на врата. Докато не се изчерпи цялото количество.

***
5. Счуква се глава чесън, разстила се върху парче памучен плат и се поръсва със сяра. Завързва се на болното място. ВНИМАНИЕ! НЕ СЕ СТОИ ПОВЕЧЕ ОТ ЧАС! СЛЕД ТОВА МЯСТОТО СЕ МАЖЕ СЪС СВИНСКА МАС. Лечение то е една седмица.

***
6. Върху мокър вълнен плат се посипва обилно сода. Прави се сгряващ компрес на шиповете и се спи с него.

***
7. Настъргва се домашен сапун и се стопява. Към него се добавя същото количество сода. Сместта се налага върху парче плат и се слага върху болното място.Завързва се с вълнен шал. Така една седмица.

***
8. Смес от 1 с.л. сода+1 с.л. салицил+1 с.л. свинска мас. Вечер шиповете се мажат с тази смес.

***
9. Към 1 с.л. свинска мас се добавя 1 глава счукан чесън, 2 с.л. счукана морска сол и 1 с.л. сода.Добре разбитата смес се разделя на две и се завързва на петите/независимо къде са шиповете/. Щом започне да пари, превръзката се снема и петите се почистват. Лечението е 7 поредни вечери.

***
10. Една шепа домашен сапун, 1 кафена чаша олио и 1 кафена чаша силна ракия. Всичко това се слага в буркан с капачка и се разбива до получаване на кремобразна смест. Слага се на памучен парцал и се поставя на мястото където е болката. Можеш да спиш с този компрес. Това се прави три денонощия подред, почивка три дни като мястото се разтрива с мазнина. Това се прави с компреса 3 пъти с почивките.

***
11. Вземете нещо вълнено напръскайте го обилно с ябълков оцет и поръсете със счукан тамян. Внимание там където ще го слагате намажете с някакво кремче защото има вероятност да изгори кожата и така да стои цяла нощ.

***

За облекчаване на болките може да опитате и с Arnika-Salbe на Alter Heideschafer-билков мехлем с екстракт от арника. Има го по всички аптеки иструва само около 4.62 лв.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА