За тревогите и притесненията

МИСТИЧНИЗа тревогите и притесненията

Човешко е да се тревожим за нещо, кой повече от нас, кой по-малко. Но притесненията са нещо излишно. Ние сами създаваме притесненията си, а по-голямата част от тях са безполезни. Както казва Ърни Зелински: „Прекалената тревога не само пречи на креативността, но потиска целите, надеждите, желанията, мечтите и просперитета. Да се тревожиш за проблемите си е като да наблюдаваш неприятните съседи през висококачествен бинокъл. Проблемите не изчезват. Те просто изглеждат още по-големи – и много по-неприятни – отколкото са в действителност.”
Проучванията показали, че 40% от притесненията се отнасят за събития, които никога няма да се случат, 30%- за събития, които вече са се случили или са напреднали твърде много, за да можем да ги променим, 22% – за дребни неща, 4%- за реални неща, които не можем да променим, и само 4% са за истински проблеми, за които можем да вземем някакви предпазни мерки. Това означава, че 96% от притесненията са излишни, защото са насочени към неща извън нашия контрол.
Ако се тревожите по 1 час на ден, това означава, че прекарвате по 365 часа в годината в тревожни мисли. Замислете се по колко часа на ден прекарвате в тревоги? Ако искате коментирайте.

ASTROLOGIA*Lin

- реклама -spot_img

Как да се радваме на живота

Всички искаме да сме щастливи през живота си, но всекидневните грижи, непрестанното бързане, а...

Правилният човек за мен – партньорски хороскоп

Връзките между хората са сложен комплекс от много компоненти. Склонна съм да вярвам, че...

Край на бъркотията: подредете, разместете, изхвърлете

Претрупаните помещения влияят на емоционалното и здравословното състояние на обитателите им. Лаура Серано, специалист по...

Лесни съвети как да подобрите живота си (обновена)

Лесни съвети за по-добър живот – Купа с плодове във вашата кухня или дневна ще...