За тревогите и притесненията

- реклама -spot_img

Човешко е да се тревожим за нещо, кой повече от нас, кой по-малко. Но притесненията са нещо излишно. Ние сами създаваме притесненията си, а по-голямата част от тях са безполезни. Както казва Ърни Зелински: „Прекалената тревога не само пречи на креативността, но потиска целите, надеждите, желанията, мечтите и просперитета. Да се тревожиш за проблемите си е като да наблюдаваш неприятните съседи през висококачествен бинокъл. Проблемите не изчезват. Те просто изглеждат още по-големи – и много по-неприятни – отколкото са в действителност.”
Проучванията показали, че 40% от притесненията се отнасят за събития, които никога няма да се случат, 30%- за събития, които вече са се случили или са напреднали твърде много, за да можем да ги променим, 22% – за дребни неща, 4%- за реални неща, които не можем да променим, и само 4% са за истински проблеми, за които можем да вземем някакви предпазни мерки. Това означава, че 96% от притесненията са излишни, защото са насочени към неща извън нашия контрол.
Ако се тревожите по 1 час на ден, това означава, че прекарвате по 365 часа в годината в тревожни мисли. Замислете се по колко часа на ден прекарвате в тревоги? Ако искате коментирайте.

ASTROLOGIA*Lin

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА