Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

СЪБИТИЯВодещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари

 Благотворителната церемония е тази вечер в хотел Маринела

Един от водещите архитекти в България с десетки емблематични проекти в страната ни – арх. Едвард Христов, е финалист за Строителните Оскари 2020. Златните статуетки ще бъдат връчени на 30 септември, в 5-звездния хотел Маринела.

Гала-вечерта за десетото юбилейно издание на годишните награди за Луксозно строителство, архитектура и дизайн 2020 ще отличи лидерите в строителния бранш. Тя ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори в подкрепа на  SOS Детски Селища България.   Сметката за кампанията “Строителните Оскари в подкрепа на “SOS Детски селища България” е BG48RZBB91551000365058,  съобщава ВИП Комюникейшън.

Архитектурно бюро ПРОАРХ е създадено през 1991 г. в Пловдив от архитектите Едвард и Маргарита Христови. Фирмата е семейна, с изградени традиции при качественото проектиране.

За 29 години архитектите създават уникални архитектурни и конструктивни решения, подходящи за индивидуални изисквания на инвеститорите според спецификата на проекта.

Архитектурните проекти варират от мащабни хотелски комплекси до индивидуални интериори, инфраструктури и устройствено планиране, проектиране на винарни, складове за дестилат, спортни и физкултурни сгради и съоръжения, многофункционални зали. Сгради с обществено и жилищно обслужване, соларни централи и пречиствателни съоръжения. Интериорен и екстериорен дизайн.
ПРОАРХ има богат опит в инвестиционното проектиране.

През 2013 г. фирмата спечели награда за Луксозно Строителство, Архитектура и дизайн 2013 за Луксозен Спа Комплекс “ СПА хотел Екзотик” – Пловдив.

През годините е носител на наградите и на номинации от Национален Конкурс СГРАДА НА ГОДИНАТА, в категории за Ваканционни комплекси с обект: ROYAL BEACH BARCELO – Слънчев бряг; категория Производствени сгради: Винарска изба “Шато Ветровитите Хълмове” – Сливен; Категория Търговски сгради: Търговски комплекс “Екселсиор”-

Иновациите също са приоритет за Строителните Оскари. Финалист в конкурса е Inovativa Premium Smart Homes –  една от най-динамичните и бързо развиващи се компании в жилищната и сградна автоматизация. Иноватива е тясно специализирана в изграждането на Умни Домове, сгради и затворени комплекси във високият сегмент на пазара. Предлага целият цикъл от процеса на автоматизация, което обхваща: Проектиране, изграждане и инсталиране, програмиране и поддръжка на цялата умна ел. инсталация. Залага на едни от най-иновативните и надеждни технологии в световен мащаб, като предлага 5 г. пълна гаранция на всички системи. С голямата си партньорска мрежа от над 30 международни производители предимно от Западна Европа и Америка, Иноватива има решения дори и за най-претенциозният и взискателен клиент.

Визията и ценностната система на Иноватива са личното отношение към всеки един клиент и персонализирането на всеки един проект според нуждите на клиента. Процесът в изграждането на един Умен Дом или Умна Сграда изисква време, професионално проектиране, опит и познания във всяка една област от изграждането: ел. инсталация, климатизация, всякакъв вид отопление и охлаждане, засенчване, осветление, поливни системи, гаражни и входни врати, контрол на достъп, видеонаблюдение, СОТ, токови генератори, фотоволтаични системи и др. За да се получи желаната симбиоза между всички тези звена е нужен голям екип, който знае как да комбинира и програмира различните компоненти според клиентските нужди.

Автоматизацията е все по-търсена и предпочитана на пазара на недвижими имоти от по-младите семейства и клиенти. Не случайно на Запад повече от 60% от новостроящите се сгради и домове изпълняват така наречената ел. инсталация от 21 век. Освен, че помага за намаляването и оптимизирането на разходите с до 35%, умната инсталация дава на клиента желаният уют и комфорт, като позволява дистанционен контрол на дома чрез едно единствено приложение от своят смартфон. Създаването на индивидуални графици и сцени (групиране на различни ел. кръгове и уреди в желан ден, час или бутон) спестява време и дава голямо удобство на клиентите, особено при по-големите и модерни къщи/вили или сгради. С един бутон „Master off“ изключвате цялото осветление, спускате всички щори и заключвате входната врата.

Материалът Водещ архитект и иновативни строителства са финалисти за строителните Оскари е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...