ГРИП – БИЛКИ

- реклама -spot_img

настинка

ГРИП И НАРОДНА МЕДИЦИНА

Вирусни и бактериални инфекции. Настинки.

Вирусните и бактериалните инфекции са изключително неприятни болести, които са упорити и при всички случаи докторите съветват, освен с назначените лекарства да си помагаме и с народната медицина.

Ако сте сред тези, които преживяват грипни състояния, ето няколко рецепти от народната медицина, които биха ви помогнали да спечелите битката с тези коварни болести много по-бързо.

ТЕМПЕРАТУРА

Температурата е тази, която бори вирусите. Всяка температура до 39 градуса всъщност води борба с инфекция. Затова не се плашете от температурата. Ако може да я издържате когато е малко над 37 дори не се борете с нея, а я оставете да си свърши работата. Борбата с високата температура е заради това, че тя може да нанесе други поражения в организма. При вирусни и грипни състояния, температурата е добре да се сваля с разнообразни методи, които се редуват.

Аналгин, нурофен и парацетамол са медикаментите, които е добре да редувате при свалянето на температура.

От народната медицина – мокри с оцет кърпи, с които увиваме ръцете и краката.

Друг метод – коричка хляб полята с малко оцет да се завърже на лявата китка и на десният глезен, като напипате точно пулса.

КАШЛИЦА И НАРОДНА МЕДИЦИНА

Джинджифила е на първо място! Купете един корен джинджифил и всеки ден слагайте в чая си резенче от него. По-ефективният вариант е да си направите чай от джинджифил. Пийте поне 3 пъти на ден. Джинджифилът ври 15 минути, след което престоява още около 10.

Елескирът за справяне с кашлицата е джинджифил и мед. Настъргвате джинджифил – една чаена лъжичка, смествате с 250 грама мед и си похапвате по 3 пъти на ден по лъжичка. Това ще ви възстанови много бързо.

Слагайте джинджифил във всяко ястие дори и д не сте болни. Предпазва!

Друг знахарски метод за потушаване на кашлицата е да сварите 3 ореха с черупките, една ябълка и една глава лук без да я белите. Пийте сока като сироп за кашлица.

При суха кашлица може да приложите следната рецепта: настърган кромид лук и мед 1 : 2. Приемайте по 5 -6 пъти на ден по една лъжичка.

При настинки, вирусни и бактериални инфекции плодовете и пиенето на чай е задължително. Препоръчително е да се пие чай от мащерка, чай от лайка, чай от липа, мурсалски чай. Приемането на витамини е най-сигурният начин за справяне с тези болести. Витамин С, А, Е и В са задължителни.

ХРЕМА

Хремата е тази, която спира инфекцията да навлезе към дробовете. Затова е важно да се убият бактериите и вирусите в носа, а не просто да се спре хремата с някакви рекламирани капки за нос и да освободим пътя на вирусите към дробовете си.

Капки за нос подходящи при вирусни и бактериални инфекции

– сребърна вода – за вирусни и бактериални инфекции. Капете 5 – 6 пъти по 3- 4 капки. Сребърната вода е подходяща и за пиене поне 3 пъти на ден по една чаена лъжичка разтворена във вода.

– клеева тинктура – 5 – 10 капки в 10 мл вода за капки в носа. Клеевата тинктура е перфектно средство за подпомагане на имунната система – пийте 3 пъти на ден по 20 капки.

За капки за нос може да ползвате и разтвор от сол и сода, течен витамин С, лимон.

ЗАГРЯВАЩИ КОМПРЕСИ

За гърлото и за гърдите е добре да приложим поне веднъж на ден в 3 – 4 поредни дни загряващи компреси. Върху шал сложете найлон, върху найлона – памучна кърпа. Поръсете кърпата с ракия и смлян черен пипер. Завържете на гърлото или поставете върху гърдите. Скоро ще ви затопли. Може да останете с компреса през цялата нощ или поне няколко часа. Не прекалявайте с черният пипер, за да не изгорите кожата си.

ИНХАЛАЦИИ

Във вряща вода сложете сол, сода, чай от лайка, чай от липа. Вдишвайте и през носа и през устата.

Добрите, положителните мисли са задължителни през целият период на лечение. Мислете за весели неща, гледайте забавни филми и предавания, четете любими книги. Повтаряйте си „всеки час съм все по-добре и все по-здрав“.

В менюто е добре да преобладават супи, компоти, сокове. На ден да се изпиват поне 2 литра течности.

Не забравяйте да се консултирате с лекар.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА