Трябва ли децата да плащат със здравето си заради родители, хора с власт или държава?

- реклама -

Каквато и да е гледната точка на Сашо Диков, на фамилия Арабаджиеви, на прокуратура, държавата във всеки й вид и хора с всякаква власт, основен въпрос остава доколко и с какво трябва да плати едно дете или един човек с цялата си виновност или невинност по каквато и да е тема?! Къде е границата и кой я определя?
Твърде много станаха нещата за които плащаме със здраве. А често, това за което плащаме не струва дори пари.

Законите са просто норма. Те са пътния знак по магистралата на честността, морала и справедливостта, с колкото и платна в посока да е тя. А хората не сме роботи, за да ги прилагаме първосигнално, еднозначно и страхливо.

Шофьор не убива пешеходец само защото последният пресича на червено. Човешкият рефлекс е да направи рязко завой и да го заобиколи. Дори с риск да катастрофира. А ако не го направи – носи отговорността на убиец. За цял живот. А ако го направи – може да убие себе си. Но това е човешкия рефлекс – да предпазиш другия.
Къде е човешкият и професионален рефлекс в случая с Вълчо Арабаджиев – едно момче на 21 години?

Къде е професионалната доблест? Мъртва власт или роботи?

Вижте накратко как Сашо Диков също се вбеси от тази безпределност на … каквото и да е!

Сашо ДиковСашо Диков: Отношението към Вълчо Арабаджиев е брутално! Специализираният съд го държи зад решетките без нито едно доказателство!

Специализираният съд държи Вълчо Арабаджиев зад решетките без нито едно доказателство! Това каза журналиста Сашо Диков в предаването „ЕвроДикоф“ по телевизия „Евроком“.

„За първи път в живота си виждам как адвокат се моли на прокурор да му бъде дадено поне едно доказателство за вина на обвиняемия, а прокурора да не може да даде нито едно!“, каза Диков по повод 5 месечното задържане на Вълчо Арабаджиев от Специализирания съд.

В предаването си Диков подчерта, че Европа трябва да научи за безобразията ставащи в България. Според него е пълно безумие факта, че съдията за пореден път отказа на Вълчо Арабаджиев законен преглед от лекар поради влошено здравословно състояние.

„Да не даваш възможност на едно момче на 21 години да бъде прегледано не е правосъдие! Уплаших се от това което чух! Потресаващо е това което се случва с това момче. Драмата е пълна, а всички медии мълчат!“

Сашо Диков цитира думите на адвокат Илиан Василев, че Вълчо Арабаджиев е заложник на прокуратурата и че срещу него няма нито едно доказателство, че Вълчо е извършил престъпление.

Диков бе кръстил анонса на предаването си с въпроса „Заложник или да?“ с което заглавие достатъчно ясно онагледява случката със сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Телевизионният водещ цитира думите на адвоката на Арабаджиев – младши, че има опасност той да получи парализа ако не отиде на преглед, като допълни, че прокурорите 3 пъти са били призовавани да посочат поне едно доказателство срещу Вълчо, но те не са успели да дадат нито едно. В цялото предаване Диков наблягна на факта, че „Вълчо е заложник на прокуратурата“, а медиите в България мълчат.

„Уплаши ми се окото“ от това дело! Това е безумие! Светът трябва да научи за всичко това“, каза още Диков.

„Рано или късно всички ще разберат какво точно представлява този съд!“, каза от своя страна адвокат Илиан Василев.

„Според параграф 3 от Европейската конвенция за правата на човека това се нарича „изтезание“. Един ден България ще плаща за действията на този съд и прокуратурата“, заяви от своя страна адвокат Аделина Натина.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА