В „Пирогов“ ще приемат само след безплатен PCR тест

ОБЩЕСТВОВ „Пирогов“ ще приемат само след безплатен PCR тест

„Пирогов“ въвежда нови по-строги правила за прием на пациенти и за работа на персонала във връзка с пандемията от коронавирус. Това ще стане със заповед на директора на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Причината е в нарастващия брой инфектирани медици, които към момента в спешния институт са 50.

„Всички пациенти, влизащи на лечение в „Пирогов“, ще бъдат приемани след направен PCR тест. Резултатите ще излизат за 24 часа. Ако се касае за спешен случай, той ще бъде приеман в буферно помещение, където няма други болни и ще бъде обслужван като потенциално заразен с коронавирус“, обясни проф. Балтов пред Нова телевизия. По думите му около 50-60 пациенти се приемат на ден в спешната болница, а преминават по около 250-300.

„В нормална обстановка дневно преглеждахме по 800-900 души. Имаме от дарения около 6000 PCR теста и най-правилно е те да се вземат на място в болницата и да са безплатни за болните“, уточни директорът пред Скенер.нюз. Той добави, че ще се изследват само тези, които са за хоспитализация, а преминаващите през спешните кабинети и сега се третират с особено внимание, а при определени оплаквания им се прави бърз тест.

„Пациенти, които не са в много тежко състояние, се лекуват с хлорохин, а заради образуването на тромби на абсолютно всички задължително се прилагат и хепаринови препарати.

„Утре ще предложа на вътрешния ни щаб колегите от първа линия да пият хлорохин профилактично, като идеята е да е в по-малки дози от 100 милиграма дневно“, обяви още проф. Асен Балтов. Припомняме, препаратът, който вече се произвежда и от българското предприятие „Бул Био“, има странични ефекти – предизвиква аритмии, но основно при възрастни и сърдечно болни. „А при нас лекарите, които работят в среда с COVID-19, са млади, здрави, а и при евентуален проблем веднага може да се реагира, още повече много от тях са специализанти по кардиология и вътрешни болести. Ще видим доколко това ще има ефект, а и ще го приемат само по собствено желание“, подчерта шефът на „Пирогов“.

Материалът В „Пирогов“ ще приемат само след безплатен PCR тест е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -spot_img

Европейската мрежа на автентичните градове Authenticities укрепва връзките си в Солун

Все повече градове в ЕС стават „автентични“. Досега към мрежата са се присъединили...

Разяснителна кампания за работа в сектор розопроизводство започва в Средногорието и Карловско

  Информационни дни ще има в с. Розино, с. Христо Даново и Пирдоп Разяснителна кампания за...

Кандидат за депутат от ИТН се отрече от партията

Бившият народен представител Галина Иванчева и настоящ кандидат от "Има такъв Народ" се оттегля...

Любен Дилов: В бургаската листа на ГЕРБ-СДС заложихме на хора с по-неочакван поглед

Коалиция ГЕРБ- СДС откриха предизборната си кампания за Бургас. За тази цел избраха дворното...