Трима лекари от Бургас с потвърдени проби за коронавирус

- реклама -

Лекар от частната болница „Бургасмед“ в Бургас е с потвърдена проба за коронавирус. Това е третият случай на доказано заразен с инфекцията в морския град.

„23 лица от медицинския персонал и 14 лежащо болни са били в контакт с хирурга. В последната седмица лекарят е бил в болничен. Преди това той е бил в Пампорово. Миналата седмица, преди лекарят да излезе в болнични, от частното лечебно заведение са изписани 27 пациенти, които са издирени и им е наложено да спазват домашна карантина“, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров. По думите му хирургичното отделение на „Бургасмед“ е под карантина, а лекарят не е имал частна практика.

По-късно от оперативния щаб съобщиха, че има още двама медици от Бургас с положителни проби, като е единият е рехабилитатор от звено „Майка и бебе“. „Инфекцията е тук, в града, между нас. Обръщам се към всички за съдействие и да спазват мерките за безопасност“, призова кметът на Бургас Димитър Николов.

Прави впечатление, че от шестимата официално обявени за болни медици, само първият случай е на докторка, пътувала в чужбина. Другите случаи са на лекари, които не са имали пряк досег с пациенти с КОВИД-19. Това означава, че заразата у нас е в много по-големи мащаби от всекидневно обявяваните данни, но няма как да знаем реалната ситуация, тъй като не се правят достатъчно тестове. Другият очакван извод е, че болниците ни в момента са едно от най-видимите огнища. А фактът, че четирима лекари работят в „Софиямед“, „Пълмед“ и „Бургасмед“ може би трябва да разтревожи собствениците на веригата частни лечебни заведения.

Именно лекарите са изложени на най-голям риск от зараза и затова трябва да бъдат добре защитени, предупреди преди дни Китай.

Материалът Трима лекари от Бургас с потвърдени проби за коронавирус е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА