Спри, детето запази

ЛЮБОПИТНОСпри, детето запази

БНТ призовава „Спри, детето запази!”

 Стотици деца стават жертва на пътнотранспортни произшествия всяка година, всеки ден, всеки час. Статистиката показва, че всяка учебна година две класни стаи остават празни. Само за 2011 година децата пострадали на пътя са 1103. Тази загуба на млади хора, на децата на България, не може да бъде компенсирана. Човешкият живот е безценен!

 БНТ като обществена телевизия апелира да бъдем толерантни на пътя, на пешеходните пътеки да спрем и предимство да дадем. За тази цел медията стартира националната кампания „Спри, детето запази!”. Нейна основна задача е да повиши информираността за правилата за пресичане на определените за това места – пешеходните пътеки, спазването на Закона за движение по пътищата и спирането на МПС-та на пешеходните пътеки. Националната медия призовава както водачите на моторните превозни средства, така и пешеходците за взаимна толерантност на пътя.

 Инициативата стартира на 27 август със заснемането на клип към кампанията „Спри, детето запази!” пред 38 ОУ „Васил Априлов”. Зрителите ще могат да видят Радина Червенова, Аделина Радева, Поли Златарева, Спас Кьосев и Даниел Чипев в новите им роли в ефира на БНТ от 1 септември.

 „Като обществена медия искаме да покажем, чрез кампанията „Спри, детето запази!”, че нас ни е грижа за здравето и живота на нашите деца и основното нещо е, че трябва да бъдем толерантни на пътя” обясни Силвия Симова, директор дирекция „Публични комуникации” в БНТ

Ето какво споделиха и някои от лицата на кампанията:

Поли Златарева: „Силно се надяваме да ангажираме вниманието на абсолютно всички, защото става дума за живота на всеки един и най-вече – за нашите деца.”

Радина Червенова: „И се надявам всички да го приемат не като поредната кампания, а като истинска кауза, защото всеки човек е ценен.”

Аделина Радева: „Правилата могат да се спазват и това зависи и от водачите, и от нас – пешеходците. Надявам се с тази кампания да помогнем за това.”

 Лицата на кампанията ще бъдат близо до децата и в първия учебен ден (17 септември). Те ще превеждат учениците по столични пешеходни пътеки в близост до учебни и детски учебни заведения. В същия ден пред Паметника на Съветската армия БНТ, Столична община и Съветът за безопасно движение на децата в София при Столична община организират Ден по безопасност на движението. По време на събитието ще има тематична програма за безопасността на децата на пътя, състезание по приложно колоездене и конкурс за детска рисунка върху асфалт на тема „Спри, детето запази!”

 

Кампанията „Спри, детето запази!” ще остане отворена. Грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на закона са нещо, което трябва да се превърне в култура на движението за всички нас.

 

- реклама -spot_img

БНБ на 142 години

На 6 юни 2021 г. се навършват 142 години от първата парична...

„ИГРАТА НА СОЛТА“ от ЕЛЕНА КОЛЕВА

„Това не е точно дистопия. Това е едно възможно бъдеще – талантливо разказано, охранявано...

Андреа Банда-Банда представя горещите новини от социалните мрежи – „На кафе” (08.06.2020)

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...

Седмичен хороскоп: Риба, Близнаци, Дева и Стрелец да се пазят от конфликти

Абонирай се за канала на "На кафе": https://www.youtube.com/channel/UCfF3aWdNEoaaP33HP3FPMxg?sub_confirmation=1 Посети официалния сайт: http://novatv.bg/shows/view/14/%D0%9D%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5/ Харесай: https://bg-bg.facebook.com/NaKaffe Гледай...