Смяна на гуми

- реклама -

Смяна на гумаСмяната на гуми вече лесна и за дамите

 

Най-разпространената мъжка фантазия – млада дама сменя гума на луксозен автомобил, вероятно е плод на истинска ситуация. Да, и на жените, за съжаление, се налага да сменят гумите на автомобилите си.

Разбира се, не буквално, но все пак трябва да направят своя избор какви гуми да купят и в кой сервиз да отидат.

В повечето сучаи с това се заема мъжът в живота им – гадже, съпруг, баща, брат, приятел. Но има и дами, които се справят сами с всичко. Те умеят да контролират всеки процес, имат мнение и знаят какво се случва. В интернет вече има достатъчно информация, за да се подготвите поне теоретично.

Смяната на автомобилните гуми, независимо от причината – сезон, необходимост от нови, замяна с по-качествени… е моментът, в който може да оптимизирате автомобила по различни критерии. С новите европейски изисквания, етикетът на всяка гума съдържа  информацията за характерните й особености. Така изборът става още по-бърз и по-лесен, защото дори и да не разбирате нищичко от автомобилни гуми, то по указаните критерии на етикета може да вземете отлично решение. Все пак тези етикети са по европейски стандарти и може да им се вярва.

Три са основните критерии при избор на гуми: икономичност, шум, сцепление.

Ако пътувате много или карате колата ежедневно, разбира се, че икономичността на горивото ще е водеща характеристика при избор на гуми. На етикета на гумата ще видите изображение с буквите от A до G. Те са в различен цвят (както на етикетите на електроуредите) от зелен до червен. Червеният цвят  (буквата G) показва, че тези гуми водят до най-малък разход на гориво.

Вторият критерий за оценка на автомобилната гума е сцеплението. На етикета то е отразено по аналогичен начин с буквите от А до G. Най-късият спирачен път е отбелязан с индекс А и съответно най-дългият – с G. Разликата между двете достига до 18 метра. Сами разбирате, че гуми с клас А, на мокра настилка, могат да съкратят спирачният път с 18 метра, а това е значително!

Третият критерий при избор на гуми е шумът. Засега никой не обръща значимо внимание на това, но когато купувате нови, скъпи гуми, това е инвестиция. Скоро се очаква да се въведат европейски лимити за шум. Предвидливо може да се съобразите с това.

Ако решите да закупите гуми онлайн от BGgumi.com, ще спечелите няколко предимства. Първото предимство е финансово облекчение – може да закупите гуми на кредит. Второто е – качество. Там се предлагат само качествени гуми от марки лидери в бранша и е въведено европейското етикиране. Третото предимство е, че ще получите 20% остъпка от монтажа. И не на последно място – може да си продадете старите гуми.

За всичко останало питайте консултантите на BGgumi.com.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА