Рожден ден под карантина или как д-р Цветан Попов стана на 26 години

- реклама -

Под карантина, грижейки се за заразените с коронавирус пациенти в Александровска болница – така лекарят доброволец д-р Цветан Попов „отпразнува“ 26-ия си рожден ден. Той не е излизал от отделението, в което в момента са хоспитализирани 8 болни, от 13 март. На линия е 24/7 вече 20 дни, като изпълнява лекарски, сестрински и санитарски функции. Но вместо да мрънка и да пусне умората, той се намира стимул да продължи след всяка визитация при пациентите, кото са по 4 на ден. И е категоричен: „При беда у медиците се задейства инстинктът за помощ“.

Д-р Попов, който е родом от Бургас, завършва с отличие в края на ноември миналата година и веднага започва работа като доброволец в Клиниката по хирургия на Александровска болница, а по-късно участва и в конкурса за специализанти. Хирургията обаче ще почака заради заразното зло и защото сега болните с КОВИД-19 имат нужда от д-р Попов.

„Рожден ден по време на епидемия – какво по-истинско предизвикателство за един лекар в началото на своя път. Да си жив и здрав, а карантината да ти даде време за учене, за размисъл и един вечен урок за това кои са най-важните неща в живота ни! Честит рожден ден, д-р Цветан Попов!“, поздрави го от профила си във фейсбук директорът на „Александровска“ проф. Костадин Ангелов.

Д-р Попов получи и изненада. Голяма торта пристигна в Кожната клиника на лечебното заведение, която в момента е превърната в инфекциозно отделение. А рожденикът обещава да остане на първа линия колкото е необходимо. Ръкопляскайте тази вечер и на него и останете вкъщи.

Материалът Рожден ден под карантина или как д-р Цветан Попов стана на 26 години е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

- реклама -
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА