За виното и ресторант The Clock

ЛЮБОПИТНОЗа виното и ресторант The Clock

SAM_2581

В статията ще прочетете няколко препоръки от екипа на ресторант The Clock за виното. В това заведение се предлага богат избор от български, италиански и френски вина. Част от винената им листа е публикувана в менюто към фейсбук страницата на ресторанта. https://www.facebook.com/TheClockBarFood

От ресторант The Clock държат на твърдението, че перфектното питие за всички дами е виното. Изисканата напитка придава не само стил и изтънченост, но и елегантно настроение, което допълва образа на всяка уважаваща себе си жена.

Но и за дамите, и за господата виното е знак за добър живот и символ на любовта. Неслучайно то се нарича напитката на боговете.

Не на последно място, виното, било то бяло или червено, има още едно важно предимство – здравословно е. И бялото, и червеното вино са букет от антиоксиданти. А всички знаем колко са полезни за отличното здраве.

Бяло вино
Белите вина са от прозрачен до златистожълт цвят. Това зависи от сорта на гроздето, реколтата и климата. Произвеждат се от бели и червени сортове грозде. По вкус са от много сладникави до много сухи. Идеалното питие за лятото.

Червено вино
Червените вина, за разлика от белите, се произвеждат само от червени сортове грозде. Ципата на семките придава червения цвят на напитката. Червеното вино традиционно трябва да отлежи в дъбови бъчви. То е питието за студените зимни месеци.

Розе
Розето се произвежда от червен сорт грозде, но чрез технология за бяло вино.

 

Няколко съвета
Бялото вино се сервира студено. Приблизително трябва да е около 6 – 12 градуса. Но се охлажда бутилката. Никога не слагайте лед в чашата. Това правило важи и за розето. Червеното вино се сервира с температура 16 – 18 градуса.
Виното се съхранява в хладни помещения, тъмни и влажни. Препоръчително е бутилката да е в хоризонтално положение.
Ако се наложи да пиете различни видове вина, то винаги започвайте с най-лекото. Първо консумирайте младите, а след това по-старите вина. Първо консумирайте бялото вино, а след това червеното. Десертното вино винаги е накрая. Не забравяйте, че най-важното е да държите чашата за столчето.

ресторант The Clock
ТАРТАР ОТ КОНСКО БОН ФИЛЕ

Вино и храна
Белите вина са отличен партньор на морските дарове, салатите (с изключение на салата „Цезар“), паста, риби, птици. А червените вина се консумират с пикантна храна и червени меса. Вината могат да се консумират със сирена, плодови плата и десерти. Но важно правило е, че винаги виното трябва да е по-сладко от десерта. Никога не консумирайте вино с домати, броколи, аспержи, маслини.

ресторант The Clock

В ресторант The Clock се предлага богато разнообразие от вина по различни критерии. Разбира се, менюто е съобразено с винената листа. Препоръчително е с мазни храни и печени меса да се консумира Каберне Совиньон, а с козе сирене – Мавруд. С риба, плодове, миди, десерти поръчвайте Мускат, а Шардонето е подходящо за френски сирена, морски дарове, паста.

ресторант The Clock
Кростини с козе сирене Риблер

Какво може да си поръчате в ресторант The Clock с червено вино?!  Например: Телешки стек, Бавно телешко с пюре от моркови и целина, Тартар от конско бон филе, Патешко конфи, Талиатели с телешко и труфел, Кростини с козе сирене Риблер…
За всеки работен обяд или романтична вечеря, виното е задължителната напитка.

 

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

С финансовата подкрепа на д-р Милен Врабевски бе открит Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля

  Д-р Милен Врабевски бе почетен гост на българска общност в Република Северна Македония по...

Кметът на Пловдив посрещна мебелна компания Еником М в града

С Орлин Павлов и с впечатляващо шоу брандът  отпразнува първия си магазин под тепетата Впечатляващо...

Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

Боби Шоу събира фокусниц във Вариететния театър Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на...

Balkan Business Awards 2022: Албания, България, Северна Македония и Косово със златни статуетки

Balkan Business Awards 2022 отличи лидерите в бизнеса Лидерите в бизнеса на Балканите – общини...