Как да си направим просторна детска стая

Двуетажните легла на помощ в обзавеждането на градския тип жилища

Всеки родител от опит знае, колко голямо значение има здравата психика, пълноценната игра и креативността в израстването на децата. Отглеждането на възпитано, щастливо и умно мъниче е основна цел за семейството. Често се питаме как да осигурим нужните предпоставки за това, но постигането им не е толкова трудно, колкото изглежда.

Децата виждат света с други очи. И това е добре, защото представете си да са умислени и мрачни, като голяма част от възрастните. Може би и ние самите трябва да черпим пример от тях и да се научим да се радваме на малките неща. Да си припомним колко е хубаво, да виждаме красотата около себе си и вълшебството на живота.

Детската стая е мястото, където наследниците прекарват голяма част от времето си. Там се формират трайни спомени, там се научават да смятат с мама и татко. Това е мястото за игра и мечти. Независимо дали децата са едно, две или повече, разчупеният дизайн на обзавеждането, оригиналните идеи и пространството за игра имат водеща роля при оформянето на интериора.

Двуетажно легло с пързалка, легло, като в къщичка на дърво или първи етаж с балдахин на принцеса са едни от малкото варианти, на които да спрете вниманието си, когато оформяте най-важното кътче в дома. Шарените, контрастни и допълващи се цветове са стимулиращи за доброто настроение. Килимче с път за коли или джунгла с любимите животинки, изборът наистина е огромен.

Ако децата са достатъчно големи за да разбират и дават мнение относно предпочитанията си – съобразете се с него. Важно е те да се чувстват в свои води. Непристъпно място за всичко непознато и страшно е най-добрата детска стая. Стълбички с функция на чекмеджета ще ви осигурят допълнително пространство за играчки. Бюро под втория етаж ще създаде уютен и компактен вид на помещението.

Ако детето е едно, не е изключено да се възползвате от предимствата на двуетажното легло. Винаги може да се наложи татко да пази от чудовища. А кой не обича пижамено парти с преспиване на най-доброто приятелче?!

Не избързвайте в решенията. Избирайте внимателно и с перспектива. Децата растат бързо. За да сме доволни за по-дълъг период, ключова роля има променящата се и адаптираща се среда, според нуждите на подрастващите. Преценете кои са приоритетите ви и се водете по тях. Заложете на качествени материали, които биха могли да ви служат вярно с години. Не правете компромис щом става въпрос за най-ценното в живота ви – децата.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Start typing and press Enter to search