Плетиво и шев – уникатите на Румяна Драгомирова

ХОБИПлетиво и шев – уникатите на Румяна Драгомирова

ръчно изработени стокиИскам да работя това, което обичам да правя

и го правя най-добре.

Няма нищо по-хубаво от това да носим дрехи и аксесоари, които са ръчно изработени. Не само защото са уникати и няма да има друга като нас, но и заради енергията вложена в тях, докаго се изработват.

Един позитивен, усмихнат творец, създаващ с удоволствие и наслада, зарежда с тази енергия и продуктите, които произвежда. Когато станат наши, ние се зареждаме със същата тази енергия. Това дава сила на духа. Излизаме от щампата на масовото производство.

Прочетете целият материал, за да се запознаете с една силно позитивна дама създаваща, с ценни чувства, дрехи и аксесоари, които могат да ни предадат не само уникалност, но и силен емоционален заряд.

Ако пък ви се прииска да опитате и вие, потърсете я. Тя все пак е с Майсторска степен и може да ви научи на занаят.

ръчно иработени стоки
Име

Казвам се Румяна Драгомирова.

Занимание и Началото

Занимавам се с плетиво и шев от повече от десет години, но истинската ми творческа кариера започна през 2002г. В един труден за мен момент ми попадна едно списание с описание на няколко възела (и аз като много други до тогава си мислех и свързвах макрамето само с макрамета за цветя, без изобщо да знам,че това е вид техника на плетене) и това ме завладя.

Разучих ги, опитвах, опитвах докато се получи. Най-напред бяха мартениците,после идеята с бижутата. И пътят ми пое тази посока – от железничар със стаж 20 години,станах занаятчия. Положих изпит и взех майсторско свидетелство със занаят художествено плетиво . Член съм на РЗК София и АРИЗ 7 (Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите).

В последствие се запознах с вълната, с плъстенето, с плетенето на една кука, шиех чанти, комбинирах ги с кожа и плетиво, шапки по същия начин, дрехи и т.н. какво ли не, с една дума открих своето истинско призвание.

Мотивация

Мотивация – всъщност най-напред беше идеята да опитам (с всяко ново нещо,с което се запозная е така) и да докажа на себе си, че мога да се справя, не толкова на другите, колкото на себе си.

Е, разбира се трябва да ми е интересно това, което правя. Иначе не се получава. Когато ти е интересно, ти му се отдаваш изцяло и не спираш да опитваш.докато се получи. Поне с мен е така. Обичам да експериментирам и да комбинирам, обичам да прилагам на практика всичко, което знам. И искам да работя това, което обичам да правя и го правя най-добре.

Усещането

Усещането – то е невероятно, създаваш красота със собствените си ръце и фантазия, понякога дори се изненадваш, че си го направил. Мисля,че ако носиш творецът в себе си, какъвто и път да си преминал, рано или късно, това ще се прояви.

Координати

www.rumi-art-unikati.com
тел.0878568120
София, Красна поляна, „Позитано“155

 

 

 Какво по-подходящо украсата за Коледа да е ръчно изработена от естествени материали?! Невероятни ябълки!!!

Коледна окраса

Ръчна изработка на дрехи.

.

Ръчна изработка на дрехи.

Ръчна изработка на бижута

 

 Двете блузи са от ръчно тъкан кенар и плат, в комбинация с плетиво на една кука,третата е от памучен плат, пак в комбинация с плетиво на една кука. Размерите на бялата и жълто-зелената са за гръдна обиколка 92-96 см,те са туники ,така че стават поне за два номера. Карираната е размер 100-104 см гръдна обиколка. Ябълките са от вълна,техника плъстене /сух фелтинг/ с игла. А колието е от коприна и стъклени мъниста,техника на изработка макраме /връзване на възли/.

 

 


- реклама -spot_img

Оферти за хотели във Варна

Хотелското настаняване никога не е било по-лесно след като можете да избирате измежду изключително...

Почивка на море 2017 Южно Черноморие

Южното Черноморие ще ви впечатли и накара да искате да се завръщате отново и...

Празничен уют с 100% вълнени торбички

Лимитирана серия за празнична украса на дома, офиса, заведението или супер подарък за приятели...

Донесохте ли си миди от морето?

Събрахте си и си донесохте миди от морето? И сега се чудите какво да...