Пет актуални тенденции при дизайна на банята през 2021 година

ДОМПет актуални тенденции при дизайна на банята през 2021 година

Когато става въпрос за ремонт или дизайн на банята, на преден план излиза въпросът за удобството и функционалността. Те обаче далече на са единствените фактори. Причината е, че за разлика от останалите помещения в дома, тя обединява най-много различни аспекти, които трябва да бъдат взети предвид – чистотата, светлината, управлението на влагата, лесният достъп и разбира се удобството.

“При дизайна или обновяването на една баня трябва да бъдат взети всички тези аспекти. Важно е да имаме предвид, че тя съвсем не е просто едно санитарно помещение, а може да има ключова роля за здравето и комфорта на обитателите на дома и техните гости. Съществуват редица успешни методи и техники за оформление на това често прекалено малко пространство и за превръщането му в пълноценна част от жилището. И въпреки че основните принципи в тази област са консервативни, по отношение на дизайна и оформлението наблюдаваме динамична промяна на тенденциите” – споделя Милена Николова от специализирания уебсайт Formabania.bg. Екипът на сайта използва началото на годината, за да публикува пет тенденции в ремонта на банята, които се очаква да са актуални през 2021 година.

Цветовете

И тази година в интериора на банята продължават да са актуални цветовете, наложили се през 2020 г. – кралско синьо, зелено и розово. Модерният хит в момента е кралско синият мат от колекцията Reflection, както и наситеното и успокояващо класическо синьо, типично за серията 4D на Marcacorona.

Трендове при смарт продуктите за баня

През последните години умните продукти навлизат и в обзавеждането на банята и това е една от най-актуалните тенденции в момента. Независимо дали става въпрос за автоматично отварящи се капаци, самопочистващи се тоалетни чинии, както и усъвършенствани технологии за дезинфекция и абсорбация на въздуха – всичко това улеснява ежедневието ни и е нещо, което всеки би се радвал да притежава. В добавка – иновативните продукти за баня допринасят за постигането на по-висока хигиена, спестяват енергия и предпазват водоносещите части от натрупване на варовик.

Най-новите дизайни

Ефектът на цветовете в банята се подчертава от интересните текстури на плочките. Особено предпочитани в момента са декоративните плочки в стил Терацо мозайка. Те произхождат от Италия преди повече от 500 години, а днес са най-новият горещ тренд в интериорния дизайн на банята. Такава е например серията Medley by Ergon.

Широкоформатни плочки

Използването на широкоформатни плочки се налага като предпочитано решение за всяка баня и кухня. Причината за това е, че те са подходящи за покриване на всички видове вътрешни и външни повърхности, вентилирани фасади и дори мебели. В сайта Formabania.bg се предлагат богато разнообразие от такива плочки, за чието високо качество говори наградата за архитектура и строителство NAN за най-добър продукт от своята категория в Испания.

Тенденции при смесителите и аксесоарите

Когато говорим за смесители и аксесоари в банята, обръщаме внимание най-вече на тяхната устойчивост и твърда повърхност. Фокусът през новата година ще бъде върху технологията PVD, която се поставя върху неръждаема стомана и осигурява максимална издръжливост. Най-предпочитани в тази продуктова гама цветове са: черният, белият и златният мат, както и полираното розово злато.

100procenta.info
100procenta.info
100procenta.info част от VIP MEDIA - Дигитални издания за свободна журналистика, автори на текстово, аудио и видео съдържание и всички, които искат да изразят своето мнение. Управляващ редактор и действителен собственик съгласно ЗЗДПДПОРДМУ: Радостина Минчева. Изданията се управляват от продуцентска компания "Вива Ефир" ЕООД, която отговаря за спазването на добрите журналистически принципи в редакционната политика, както и за всички въпроси свързани с рекламата в изданията. За връзка info@vipmedia.bg
- реклама -spot_img

Индивидуален подход: Какъв е вашият цикъл на сън

Съобразете нуждите си за рестарт на организма, при създадени идеални условия за пълноценна почивка...

Полезни съвети за почистването

Как да чистим вкъщи бързо и лесно? Преди всичко си определете срок, в който да...

Вредната химия и безвредни почистващи препарати

Вижте какво си причиняваме в името на чистотата и има ли безвредни почистващи препарати   ВРЕДНАТА ХИМИЯ...