„Опашката“ на епидемията се оказа дълга – 41 нови заразени

41 са новите заразени с коронавирус у нас за последното денонощие. Изследвани са били 1196 проби. Това показва Националната информационна система. Оказва се, че „опашката“ на епидемията, в която уж сме според специалистите, е доста дълга.

Разпределението на новите случаи по области е: София – 13;  София област – 7; Сливен – 6; Разград – 3; Враца, Пазарджик и Кърджали – по 2; Благоевград, Бургас, Габрово, Плевен, Шумен и Ямбол – по 1.

Общо потвърдените до днес, 6 юни, случаи на коронавирус в България, са 2668. Активните са 980. Излекувани са общо 1528 души, като 138 от тях са регистрирани през последното денонощие.

В болници в момента се намират 147 пациенти с доказан COVID-19, като 12 от тях са настанени в интензивни отделения.

Националната информационна система показва, че до момента медицинските служители, при които е констатирана коронавирусна инфекция у нас, са общо 288. За последното денонощие са регистрирани 2 нови случая – на медсестри от Самоков.

160 станаха жертвите на COVID-19. Последният смъртен случай е на 60-годишен мъж от Пазарджик, хоспитализиран в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Няма информация пациентът да е имал придружаващи заболявания.

Материалът „Опашката“ на епидемията се оказа дълга – 41 нови заразени е публикуван за пръв път на Скенер | Сканираме без направление.

About Author /

Start typing and press Enter to search