Народна медицина при камъни или пясък в жлъчката

ЗДРАВИНародна медицина при камъни или пясък в жлъчката

На една черна ряпа се отрязва капаче отгоре. Издълбава се малко от вътрешността с помощта на лъжица. Наливаме една лъжица мед, колкото да се запълни издълбаното. Затваряме с капачето. До сутринта ряпата ще пусне течност. Изпиваме я на гладно, преди да закусим. В ряпата отново добавяме една супена лъжица мед. На другата сутрин пак се изпива на гладно. Прави се докато сока от ряпата не се извлече напълно. Това се разбира, когато ряпата се свие.

Две дюли се срязват на четири. Не махаме семките и кората. Счупват се 10 ореха, но се оставят с черупките.Сваряваме всичко изброено заедно с една голяма глава лук без да я белим. Когато поистине се прецежда и се добавя мед по вкус. Пие се по две три грътки през деня, когато се сетите.

В една тенджера изсипваме бутилка кока-кола. Оставяме я да ври докато намали количеството си наполовина. Като истине добива вид на сироп. Пие се по 1 -2 глътки няколко пъти на ден.

Диви кестени се смилат с машинка за месо или се нарязват с нож. С тях се пълни стъклено шише до половината. Долива се спирт и след месец е готово, като е престояло на тъмно. С него се маже болното място.

Стъклено шише се пълни до половината с пресни цветове на жълт кантарион. Долива се ракия или водка. Оставя се на тъмно за един месец. Пие се три пъти на ден по една супена лъжица на гладно.

- реклама -spot_img

Как да се подготвите за пролетно-лятното време?

Пролетта вече с пълна сила показва красотата си всеки ден и прогнозата за времето...

От плодовете, до секса – полезни съвети за справяне с пролетната умора

Как да хакнем собственото си тяло и да се преборим с широко разпространеното състояние...

Списък с последствията от недоимък на витамин D

• Диабет, тъй като витамин D играе ключова роля за контрола на кръвната захар; •...

Храната при настинка и грип. Каква храна за вкъщи купувате?

Настинки и грип – как да си помогнем с храна, хранителни добавки и билки??? (основна...