Народна медицина при камъни или пясък в жлъчката

- реклама -spot_img

На една черна ряпа се отрязва капаче отгоре. Издълбава се малко от вътрешността с помощта на лъжица. Наливаме една лъжица мед, колкото да се запълни издълбаното. Затваряме с капачето. До сутринта ряпата ще пусне течност. Изпиваме я на гладно, преди да закусим. В ряпата отново добавяме една супена лъжица мед. На другата сутрин пак се изпива на гладно. Прави се докато сока от ряпата не се извлече напълно. Това се разбира, когато ряпата се свие.

Две дюли се срязват на четири. Не махаме семките и кората. Счупват се 10 ореха, но се оставят с черупките.Сваряваме всичко изброено заедно с една голяма глава лук без да я белим. Когато поистине се прецежда и се добавя мед по вкус. Пие се по две три грътки през деня, когато се сетите.

В една тенджера изсипваме бутилка кока-кола. Оставяме я да ври докато намали количеството си наполовина. Като истине добива вид на сироп. Пие се по 1 -2 глътки няколко пъти на ден.

Диви кестени се смилат с машинка за месо или се нарязват с нож. С тях се пълни стъклено шише до половината. Долива се спирт и след месец е готово, като е престояло на тъмно. С него се маже болното място.

Стъклено шише се пълни до половината с пресни цветове на жълт кантарион. Долива се ракия или водка. Оставя се на тъмно за един месец. Пие се три пъти на ден по една супена лъжица на гладно.

- реклама -spot_img
- Advertisement -

ПЕРФЕКТНИ

- Advertisement -spot_img

МЪЖКИ СВЯТ

ВИЖТЕ И ТОВА